Cum poti sa ascunzi Taskbar in Windows (Auto Hide)

Pentru calculatoarele si in special pentru laptop-urile cu ecran mic, campul de lucru este foarte important. Ca sa obtii un spatiu de lucru mai mare, cel mai bine este sa ascunzi taskbar in Windows 11 cu functia “auto hide“. Bara de activitati (taskbar) o sa apara automat, imediat ce ajungi cu mouse in partea inferioara a ecranului.

Sa vedem cum poti sa activezi functia pentru ascundere automata a taskbar in Windows 11. Tot ce trebuie sa faci, este sa urmaresti pasii din tutorialul de mai jos.

Cum poti sa ascunzi Taskbar in Windows 11 (Automatically Hide)

Functia care permite auto ascunderea taskbar face parte din setul de optiuni de personalizare a Windows. Personalization.

1. Ca sa ajungi foarte repede la aceasta functie, faci click dreapta intr-o zona neutra a taskbar, apoi click pe optiunea “Taskbar settings” din meniul care se deschide. Acesta optiune o sa va duca direct in setarile de personalizare ale Taskbar.

Taskbar Settings in Windows 11
Taskbar Settings in Windows 11

2. In setarile de personalizare taskbar, click pe “Taskbar behaviors“, apoi bifati optiunea “Automatically hide the taskbar“.

Cum poti sa ascunzi Taskbar pe Windows 11
Auto Hide Taskbar in Windows

Odata bifata aceasta optiune, o sa observi cum taskbar dispare imediat.

Taskbar auto hide in Windows 11
Taskbar auto hide in Windows 11

Ca sa ai acces la shortcut-urile, setarile si aplicatii deschise, taskbar o sa apara automat de fiecare data cand duci mouse peste partea inferioara a ecranului. Acest lucru se va intampla chiar daca trecerea cu mouse se face dintr-o aplicatie deschisa sau de pe desktop.

Acum te vei putea bucura de toata marimea ecranului atunci cand navighezi pe internet, lucrezi cu documente sau cu alte aplicatii.

Tot de la setarile de personalizare taskbar, poti sa alegi daca alinierea sa se faca in partea stanga (modul clasic), poti alege sa ascunzi badge-urile aplicatiilor din taskbar (notificarile), sa personalizezi aplicatiile si elementele care apar in system tray (coltul din dreapta).

Taskbar (sau bara de activitati), este o caracteristica prezenta inca de la prima versiune de Windows cu interfata grafica (UI), lansata de Microsoft. Aceasta bara de activitati, foarte multi ani nu a cunoscut prea multe modificari, pana la Windows 11.

Odata cu lansarea Windows 11, Microsoft a permis plasarea iconitelor si ale unor functii pe mijlocul taskbar, utilizatorii putand astfel sa renunte la clasica pozitionare cu “Start Menu” in partea stanga a ecranului.

In cea mai recenta versiune “preview”, Microsoft testeaza optiunea prin care utilizatorii pot elimina ceasul si data din taskbar > system tray. “You can now hide the time and date in the system tray. You can turn this on by right-clicking on the system tray clock and choosing “Adjust date and time“.

How to » Windows How-To » Cum poti sa ascunzi Taskbar in Windows (Auto Hide)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment