Windows 11 – Caracteristici si Interfata UI

Nici nu ne puteam astepta ca o stire “leaked” despre un sistem de operare la care se lucreaza in secret, sa vina din alta parte decat din China.
La putin timp dupa ce primele screenshot-uri au aparut pe un forum din China, imaginea .ISO a Windows 11 este disponibila penru download, inainte ca Microsoft sa faca lansarea oficiala. Acest eveniment in care Microsoft ar fi trebuit sa anunte in premiera numele si caracteristicile viitorului sistem de operare Windows este programat pentru 24 iunie.

Caracteristici Windows 11 – Interfata UI

Windows 11 UI nu surprinde foarte mult, mai ales pe utilizatorii care au vazut ceva din proiectul Windows 10X. Proiect de sistem de operare dedicat in special pentru dispozitivele cu doua monitoare.

Microsoft redeseneaza bara de activitati (Taskbar) si o muta central, unde regasim un nou design al butonului de Start si cu alte cateva noi pictograme.

Windows 11 Start Menu / Taskbar

Va fi destul de ciudat pentru utilizatorii de Windows sa nu mai deschida meniul “Start” din coltul din stanga-jos al ecranului. Cursorul de la mouse se va duce de cateva zeci de ori instinctiv in acea directie.

Vestea buna este ca pozitia noului Taskbar va putea fi modificat din setari. Tot ce trebuie sa faca utilizatorii este sa intre la “Taskbar Alignment”, optiune disponibila in “Settings” → “Personalization” → “Taskbar”.

Nu numai “Taskbar” (bara de activitati) si “Start Menu” au suferit medificari ci si “Windows Explorer”, care pe Windows 11 are colturi rotunjite si optiuni de pozitionare in anumite parti ale ecranului. Astfel se usureaza munca in mai multe campuri de lucru pe ecran.

Desigur, vorbim de o versiune leaked a acestei viitoare versiuni, iar experienta dinainte de lansarea Windows 7 si Windows 10 ne-a invatat ca pana la versiune finala destinata publicului Microsoft o sa mai aduca multe schimbari.

Pana atunci, pastrati Windows 10 si descarcati noile imagini de fundal oficiale ale Windows 11.

Windows 11 Official Dark Wallpaper

Dark Wallpaper 3840 × 2400

Windows 11 Official Light Wallpaper

Dark Wallaper 3840 × 2400

Momentan nu am apucat sa facem prea multe teste pe noul sistem de operare leaked, dar in orele urmatoare vom reveni cu noi caracteristici si tutoriale Windows 11.

How to » Windows 11 » Windows 11 – Caracteristici si Interfata UI

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “Windows 11 – Caracteristici si Interfata UI”

Leave a Comment