Windows 11 Insider Preview Build 25931

Microsoft a lansat o nouă actualizare Windows 11 pentru calculatoarele înrolate in programul de actualizări Canary Channel. Windows 11 Insider Preview Build 25931.1000 integrează cel mai recent set de emoji din Unicode Emoji 15, plus căteva caracteristici și opțiuni de urmărire a interacțiunii dintre utilizator și notificările toast.

Toast Notifications sunt notificările pe care o aplicație le transmite utilizatorului atunci când aplicația nu este deschisă. Este un fel de aplicație “push notification” așa cum regăsim pe telefoanele iPhone sau Android.

În Build 25931, Microsoft a adăugat o funcție prin care urmărește dacă utilizatorul interacționează cu bannerul “toast” atunci când primește o notificare, putând să ofere ulterior opțiunea de dezacticare “toast banner“.

Voice Access pentru Windows 11 în Insider Preview Build 25931

O funcție foarte importantă prezentă pentru Windows 11 odată cu noile actualizări este “Voice Access” la pornirea calculatorului. Asta însemnă foarte mult pentru persoanele cu dizabilități care până acum erau nevoite să se autentifice pe Windows înainte de a utiliza funcția de control și acces cu ajutorul vocii.

Fiecare persoană poate activa utilizarea accesului vocal imediat ce calculatorul a pornit, înainte să se autentifice pe sistemul de operare Windows 11. Tot ce trebuie să facă este să activeze funcția “Start voice access before you sign in to your PC” din Settings > Accessibility > Speech.

Voice Access pentru Windows 11 în Insider Preview Build 25931
Voice Access pentru Windows 11 în Insider Preview Build 25931

Prin intermediul “Voice Access”, utilizatorul poate controla elementele de pe ecranul de autentificare Windows (Login Screen), poate introduce parola de utilizator sau codul PIN.

Alternativ, poate fi afișată tastatura tactilă cu elemente numerice pe ea, pe care utilizatorul le poate dicta cu ușurință. Astfel, utilizatorul va rosti numerele de pe taste pentru a introduce literele asociate cu acesta. Aceasta va masca parola reală pe care o introduceți pentru a nu fi auzită de alte persoane din apropierea dumneavoastră.

Login Toch Keyboard
Login Toch Keyboard

Windows 11 Insider Preview Build 25931 oferă utilizatorilor posibilitate de dezinstalare a unor aplicații Windows, care până acum nu puteau fi dezinstalate în mod convențional de pe calculatoarele Windows 11. Începând cu această versiune, utilizatorii pot să dezinstaleze aplicațiile: Camera, Cortana, Photos, People, Remote Desktop (MSTSC).

Tot în aceasă versiune sunt rezolvate probleme de securitate și bug-uri prezente în versiunile precedente.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Windows 11 » Windows 11 Insider Preview Build 25931

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR