RAM & CPU Monitor pentru Windows 7 Taskbar

Comparativ cu taskbar-ul de pe   si , Taskbar este mai personalizabil. In Windows 7 Taskbar apar optiunile de "Pin to Taskbar" (optiune care permite adaugarea unui shortcut de aplicatie pe bara de lucru) si  Jump List (Jumplist – posibilitatea de a grupa mai multe foldere sau programe sub o singura pictograma din Taslbar). In plus fata de optiunile default ale Windows 7 Taskbar, exista multe aplicatii care sa modifice si adauge noi functii in taskbar.

RAM & CPU Monitor pentru Windows 7 Taskbar este o aplicatie care ne indica in timp real consumul de resurse memorie RAM si procesor (CPU).

CPU_RAM_Taskbar_Monitor

Daca faceti click pe screenshot-ul de mai sus observati pe background-ul taskbar-ului doua linii. Una rosie care pleaca din stanga spre dreapta si una verde care pleaca din sens invers. Cele doua linii indica consumul de resurse RAM (dreapta > stanga) si CPU (stanga > dreapta). In functie de nivelul de consum cele doua linii isi schimba lungimile si culorile. De la verde la rosu.

RAM CPU Taskbar for Windows 7 este o aplicatie portabila, deci nu necesita instalare. Tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati fisierul de mai jos si sa rulati aplicatia "RAM CPU Taskbar.exe" din interiorul arhivei.

RAM CPU Taskbar for Windows 7

> <

Utilizare aplicatie RAM CPU Taskbar pentru Windows 7

Aplicatia este relativ simplu de utilizat. Daca alegeti sa o folositi cu setarile default (pre-stabilite), nu trebuie decat sa rulati "RAM CPU Taskbar.exe". Daca doriti sa o personalizati, primul tab "Main", ne ofera cateva setari generale.Intervalul de timp (rata de refresh) la care sa se faca verificarea resurselor RAM & CPU, stilul grafic al liniilor indicatoare si management pentru startup & updates. 

Settings_RAM_CPU_1

In tab-ul "RAM" putem alege de la ce nivel de consum linia indicatoare sa-si schimbe culoarea, avem optiunea sa alegem pozitionarea pe taskbar, culorile pentru nivele de consum si ce anume din RAM dorim sa ne monitorizeze (Physical Memory, Virtual Memory sau Total Memory / Both)

Settings_RAM_CPU_2

Ultimul tab este cel dedicat procesorului (CPU). Aici sunt prezente o parte din setarile care se regasesc si in tab-ul "RAM".

Settings_RAM_CPU_3

Aplicatia consuma aproximativ 8MB si poate fi setata sa ruleze automat la pornirea calculatorului (optiune prezenta in tab-ul "Main"). Dupa lansarea aplicatiei, accesul la setari se face din system tray (). Pentru ca aceasta aplicatie sa functioneze trebuie sa aveti setat visual style Aero si cu un grad de transparenta sufcient cat se se vada ce este in spatele la taskbar.

Aplicatie testata pe Windows 7 Ultimate 64bit / x64.
Autor aplicatie: anonymous-thing.
– RAM CPU Taskbar for Windows 7.

RAM & CPU Monitor pentru Windows 7 Taskbar

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment