Internet Explorer 9 – Noutati si Dezinstalare

In postul precedent va spuneam ca o sa revenim cu detalii legate de noul lansat zilele acestea de ,  Beta

Am privit destul de pesimist noul 9, insa dupa cateva minute bune de teste am ajuns la concluzia ca va fi o posibila alternativa pentru utilizatorii de , mai ales daca Mozilla va decide sa pastreze in actuala forma a versiunii Beta 6.

Explorer 9 Beta vine cu o serie de noutati si imbunatatiri substantiale comparativ cu oricare alta versiune anterioara. Viteza de incarcare si de miscare in meniu mult mai buna decat pe , interfata grafica (UI) arata mult mai bine decat la versiunile precedente si si integreaza perfect in stilul si mai ales si compatibilitate cu HTML 5.
Un feature foarte util celor care folosesc frecvent anumite adrese web, este posibilitatea de a pune tab-urile deschise (shortcut-urile unei adrese web) in . Pentru a face acest lucru este suficent sa "tragem" cu mouse-ul adresa deschisa in IE9, peste Taskbar.

 pin web page to taskbar

O chestie interesanta este culoarea butoanelor de navigatie "back" si "forward" pentru shortcut-urile adreselor web din taskbar. Aceasta iau automat culoarea favicon-ului.

Internet Explorer 9
In plus, daca alegeti sa dati "Pin to Taskbar" pentru Facebook sau Twitter, aveti acces direct catre Tweet, Direct Message, Search, Friends, Messages sau Events din Jump List-ul creat pe shortcut-ul adresei din taskbar. Aceasta chiar este o noutate pentru Internet Browsere.

Jump List - Internet Explorer 9

Daca noutatile si imbuntatirile aduse noului Internet Explorer nu v-au convis sa-l pastrati intre programele instalate pe calculatorul dvs. sau daca asteptati versiunea finala, trebuie sa stiti ca Internet Explorer 9 nu se dezinstaleaza din Control Panel ca oricare alt program obisnuit. Pentru a dezinstala Internet Explorer 9 Beta va trebui sa urmati cativa pasi foarte simpli.

Cum putem dezinstala Internet Explorer 9 de pe Windows Vista sau Windows 7. 

Desi nu se instaleaza din , Internet Explorer 9 Beta se dezinstaleaza ca un simplu Update de Windows (sau mai exact, asa cum se dezinstala si )

1. > System and Security > click pe Installed Updates de sub "Windows Update".

installed updates

2. In lista de update-uri Microsoft Windows facem click-dreapta pe Windows Internet Explorer 9 si click Uninstall.

Windows IE 9 Uninstall

3. Asteptam pana se termina procesul de dezinstalare, dupa care restartam calculatorul. Restart Now.

image

Odata dezinstalat Internet Explorer 9, sistemul nostru va reveni automat la Internet Explorer 8.

Features & Uninstall Microsoft Internet Explorer 9 Beta

Internet Explorer 9 – Noutati si Dezinstalare

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment