Dezactivare click-dreapta (context menu) in Windows XP, Windows Vista si Windows 7

Disable right-click option (or context menu) in , si .

Daca sunteti user Administrator pe un sistem de operare la care au acces mai multe persoane si din diverse motive doriti sa restrictionati accesul acestora la click-dreapta pentru Desktop, sau sa fie dezactivat atunci cand se da click-dreapta pe oricare fisier sau folder din sistem, atunci va trebui sa urmati cativa pasi simpli, dar care trebuiesc urmati cu foarte mare atentie pentru ca implica modificari in .

Dezactivare click-dreapta () in Windows XP, Vista si Windows 7.

context menu - right-click

1. Mergem in Start > Run > si scriem “gpedit.msc” apoi apasam Enter.

stealthsettings.com_252

2. In Local Group Policy Editor navigam pe meniul din partea stanga la Administrative Templates > Windows Components > Windows Explorer.

3. Dupa ce selectam “Windows Explorer” se va deschide o lista in artea stanga in care trebuie sa gasim si sa facem dublu-click pe “Remove Windows Explorer’s default context menu“.

stealthsettings.com_246

4. In fereastra care se deschide, este setata ca optiune default “Not Configured“. Bifati “Enable” dupa care faceti click pe butoanele “Apply” si “OK” pentru a salva modificarea facuta.

stealthsettings.com_250

Dupa ce apasati OK o sa observati ca atunci cand faceti cu mouse-ul sau cu butoanele de la touchpad click-dreapta  nu o sa mai apara nimic.

Daca doriti sa blocati accesul la click-dreapta si pentru Taskbar si , atunci va trebuie ca in Local Group Policy Editor sa mergeti la “User Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar”  si sa dati Enable la “Remove access to the context menus for the taskbar” si “Remove drag-and-drop and context menus on the Start Menu“.

Aceste optiuni sunt valabile pe sistemele de operare Windows Vista, Windows XP si Windows 7.

How to » Noteworthy » Dezactivare click-dreapta (context menu) in Windows XP, Windows Vista si Windows 7

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment