Cum putem adauga orice aplicatie in meniul de click-dreapta al Windowsului

Daca aveti anumite aplicatii pe care obisnuiti sa le folositi destul de des in Windows si doriti sa aveti acces rapid la acestea oricand, o metoda ar fi sa adaugati un shortcut pentru acestea in meniul de click-dreapta (Context Menu) de pe Desktop. Astfel nu va trebui sa va aglomerati desktop-ul sau meniul de Start cu iconitele respectivelor aplicatii, insa le veti putea accesa rapid cu doar cateva click-uri de mouse. De exemplu, daca una dintre aplicatiile accesate foarte des este Paint (valabil pentru orice alta aplicatie instalata in Windows), puteti adauga un shortcut in meniul de click-dreapta de pe desktop cu ajutorul unui simplu hack de registri.

add-app-to-context-menu

Cum putem adauga shortcut-uri pentru orice aplicatie instalata in Windows in meniul de click-dreapta de pe Desktop?

  • deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run si dati Enter)
  • apoi navigati catre HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell
  • in partea stanga, sub key-ul shell creati un nou key caruia ii veti da numele aplicatiei pe care doriti sa o adaugati in Context Menu (in acest caz Paint)

add-paint-key

  • apoi, tot sub key-ul nou creat (ex. Paint), creati un nou key caruia ii veti da numele command

add-command-key

  • sub command, in partea dreapta, modificati valoarea intrarii String Default in calea catre aplicatia (path) pe care doriti sa o accesati din meniul de click-dreapta (in acest caz, fiind vorba de aplicatia Paint, dati intrarii Default valoarea C:\Windows\System32\mspaint.exe)

modify-default-value

Dupa ce veti face aceste modificari in registri, mergeti pe Desktop si deschideti meniul de click-dreapta. Veti observa o noua intrare in acesta cu numele aplicatiei pe care ati dorit sa o adaugati in meniu (dati click pe respectiva intrare pentru a accesa aplicatia).

Nota: Modificarea in registri de sistem va avea efect imediat, fara a necesita restartarea sistemului. Inainte de a face orice modificare in registri, efectuati un backup al acestora sau un restore point al sistemului pentru a evita eventuale consecinte (de exemplu functionarea defectuasa a sistemului sau a aplicatiilor instalate in acesta).

STEALTH SETTINGS – How to add shortcuts for any application in Windows Context Menu

Cum putem adauga orice aplicatie in meniul de click-dreapta al Windowsului

About the author

stealth

Leave a Comment