Cum putem mari thumbnail-urile din Windows Taskbar fara a folosi aplicatii third-party

Una dintre noutatile introduse de Microsoft odata cu lansarea Windows Vista este si posibilitatea utilizatorilor de a vizualiza un preview (thumbnail) al aplicatiilor care ruleaza in sistem atunci cand plaseaza cursorul mouse-ului peste butoanele acestora din Taskbar. Desi acesta nu este considerat a fi un feature foarte important al sistemului Windows, marea majoritate a utilizatorilor il folosesc destul de des pentru a identifica rapid o aplicatie, un folder sau un fisier minimizat in Taskbar, iar multi dintre acestia ar prefera ca preview-ul afisat sa fie ceva mai mare decat dimensiunea default setata de sistem.

Daca si dvs doriti sa mariti dimensiunea thumbnail-urilor afisate in Taskbar-ul sistemului Windows, insa nu doriti sa folositi un tool de customizare third-party, puteti face acest lucru foarte simplu prin intermediul Registry Editor, folosind instructiunile de mai jos.

bigger-thumbnail-preview

Cum putem mari dimensiunea thumbnail-urilor din Windows Taskbar?

  • deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run si dati Enter), apoi navigati catre key-ul HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband
  • sub Taskband, in partea dreapta, creati intrarea DWORD MinThumbSizePx, careia ii veti da o valoare custom, aceasta reprezentand numarul de pixeli ai thumbnail-ului (de exemplu, valoarea 500)
increase-thumbnails-size
  • apoi inchideti regedit si restartati Explorer-ul (sau dati Log off/Log in, sau restartati sistemul)

Dupa ce veti face aceste modificari in registri (si dupa ce veti restarta explorer.exe), veti observa ca dimensiunea thumbnail-urilor din Windows Taskbar va fi mai mare decat cea setata de sistem.

Nota: Inainte de a efectua orice modificari in registrii de sistem, faceti un backuo al acestora sau creati un restore point al sistemului pentru a evita eventuale consecinte neplacute.

STEALTH SETTINGS – How to increase the size of Windows Taskbar thumbnails without usind third-party tools

How to » Noteworthy » Cum putem mari thumbnail-urile din Windows Taskbar fara a folosi aplicatii third-party

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment