Cum putem crea un shortcut pentru Search Explorer pe desktop-ul unui sistem Windows

Unul dintre cele mai importante feature-uri ale unui sistem de operare este Search-ul, cu ajutorul caruia utilizatorii pot localiza relativ rapid diverse fisiere sau programe instalate in sistem atunci cand au uitat locatia exacta a acestora dar cunosc (macar partial) numele fisierelor respective. Majoritatea utilizatorilor Windows obisnuiesc sa foloseasca Search-ul din Start Menu sau Start Screen pentru a lansa diverse aplicatii sau utilitati de sistem, insa, cand vine vorba de localizarea unui fisier sau folder, acestia prefera sa foloseasca search-ul din Windows Explorer.

search-windows-explorer

In cazul in care obisnuiti sa folositi destul de des Search-ul din Windows Explorer pentru a localiza fisiere sau foldere, o solutie mai rapida pentru accesarea acestuia ar fi crearea unui shortcut pentru Search Explorer pe desktop.

Cum putem crea un shortcut pentru Search Windows Explorer pe Desktop?

  • dati click-dreapta pe o portiune goala de pe Desktop si selectati New > Shortcut
create-new-shortcut
  • in fereastra deschisa, introluceti linia  %windir%\explorer.exe search-ms: in campul de sub Type the location of the item, apoi dati click pe Next
item-location
  • apoi denumiti shortcut-ul (introduceti numele dorit, de exemplu Search Explorer,  in campul de sub Type a name for this shortcut) si dati click pe Finish
shortcut-name

Veti observa un nou shorcut pe desktop-ul dvs, cu ajutorul caruia puteti deschide o fereastra Windows Explorer dedicata search-ului.

search-shortcut

Pentru a accesa shortcut-ul creat pentru Search de oriunde (fara a trebui sa afisati intai desktop-ul), puteti fixa (pin to) respectivul shortcut in Start Menu, Start Screen sau Taskbar (daca optati pentru fixarea in Taskbar, va recomandam intati sa schimbati iconita shortcut-ului, pentru a nu-l confunda cu shortcut-ul pentru Windows Explorer).

STEALTH SETTINGS – How to create a shortcut for Search Explorer on Windows Desktop

How to » Noteworthy » Cum putem crea un shortcut pentru Search Explorer pe desktop-ul unui sistem Windows

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment