Sterge / Ascunde mesajul “Activate Windows- Go to Settings to Activate Windows” in Windows 10

Pana la versiunile mai recente de Windows. mesajul care ne anunta ca trebuie sa activam copia de Windows 10 aparea cuminte in coltul din drapta jos a ecranului si printr-o caseta de dialog. Era relativ simplu de ignorat si de continuat activitatea la PC.

Spunem ca “aparea cuminte”, deoarece Microsoft a schimbat aceasta notificare odata cu versiunile mai noi de Windows 10. Acum, mesajul care ne anunta ca trebuie sa ne activam copia de Windows 10, apare tot in coltul din drapta jos, insa persista si peste aplicatiile deschise. Lucru care este deranjant pentru utilizator.

Este usor de inteles ca “Activate Windows- Go to Settings to Activate Windows” apare pentru ca nu avem o licenta valida de Windows, pentru ca perioada de testare a expirat sau pentru ca inca nu am cumparat produsul. Deci cea mai buna solutie ar fi sa cumparam o licenta de Windows 10 pentru a activa copia instalata pe sistemul nostru. Daca totusi dorim sa amanam acest moment, avem posibilitatea sa stergem acest mesaj watermark “Activate Windows- Go to Settings to Activate Windows” aparut in coltul dreapta-jos al ecranului de lucru (Desktop).

Remove Watermark “Activate Windows- Go to Settings to Activate Windows” in Windows 10

1. Deschidem un Notepad in care copiem urmatorul cod:

@echo off
taskkill /F /IM explorer.exe
explorer.exe
exit

2. Salvam noul fisier text cu extensia “.bat“. De exemplu: watermark.bat. Ca sa faceti acest lucru, selectati “All Files” la “Save as type:”.

3. Dublu click pe fisierul nou creat. Se va deschide Command Prompt, in care o sa apara mesajul: “SUCCESS: The process “explorer.exe” with PID (No) has been terminated“.

In unele situatii ar putea fi nevoie sa rulati fisierul .bat cu drepturi de administrator. Click dreapta pe fisier si click “Run as Administrator…”.

Dupa acest pas, mesajul Activate Windows- Go to Settings to Activate Windows o sa dispara si nu o sa mai fie prezent pe Desktop si peste aplicatiile deschise.

Este foarte posibil ca dupa ce sistemul de operare o sa-si faca noi update-uri, acest mesaj sa reapara. Este totusi o solutie de stergere a Windows watermark, pana va activati licenta pentru Windows 10.

Sterge / Ascunde mesajul “Activate Windows- Go to Settings to Activate Windows” in Windows 10

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

10 Comments

Leave a Comment