Blue Screen (BSoD) pe Windows 10 cauzat de un bug CHKDSK – NTFS FILE SYSTEM ERROR

In mod normal, update-urile sunt pentru sporirea performantelor, imbunatatirea securitatii si corectarea bug-urilor (erorilor) din versiunile precedente. Cel putin asa se spune.
Sunt insa si scenarii in care un simplu update de Windows 10 ne poate duce in punctul in care sa pierdem toate datele sotocate pe hard disk sau SSD si sa ne scoata din productivitare un timp indelungat.

In urma actualizarii de Windows 10 din prima parta a lunii decembrie 2020, (Windows 10 December 2020 Patch Tuesday), cei care au rulat utilitarul CHKDSK s-au confruntat cu o eroare foarte grava care afecteaza fisierele de sistem.
Mai exact, utilizatorii care au Windows 10 20H2 si au rulat utilitarul CHKDSK, acesta in loc sa descopere si sa corecteze eventualele fisiere corupte de pe disk, a distrus ceva la indexul fisierelor pentru cei care au SSD ca disk master.
La o analiza mai atenta, acest bug al CHKDSK, in timpul verificarii detecteaza SSD ca fiind o simpla partitie RAW si distruge sistemul de fisiere NTFS. Astfel ca orice rulare a sistemului dupa CHKDSK este de imposibila. Se returneaza eroare Blue Screen (BSoD) in care este invocata cauza “NTFS FILE SYSTEM“.

Este adevarat ca aceasta problema afecteaza un numar limitat de utilizatori, insa este de neinteles de ce Microsoft a adus acest bug intr-un update din decembrie, din moment ce problema a fost raportata inca din versiunile beta ale Windows 10, prima data fiind detectata pe Windows 10  Insider in luna august 2020.

Cum rezolvam NTFS FILE SYSTEM (Blue Screen) dupa rularea CHKDSK

Dupa ce sistemul de operare este restartat, acesta va incerca sa ruleze din nou comanda de scanare a fisierelor corupte, care sa va finaliza cu eroarea “NTFS FILE SYSTEM”. Pentru a evita eroarea Blue Screen, in momentul in care incepe scanarea automata chkdsk, opriti calculatorul “la rece” si reporniti. Totul ar trebui sa decurga normal dupa repornire.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Noteworthy » Blue Screen (BSoD) pe Windows 10 cauzat de un bug CHKDSK – NTFS FILE SYSTEM ERROR

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR