Cum stergem lista de fisiere si foldere accesate recent (Quick Access) din Windows 10

By default, cand accesam “This PC” in Windows 10, pe langa partitii si drive-uri apar si liste cu foldere accesate frecvent si fisiere accesate recent. Acesta lista cu fisiere accesate recent poate oferi unui utilizator care vine dupa noi la PC, informatii despre ce fisiere am accesat cand am fost la calculator. Poze, documente, arhive sau fisiere executabile. Este un fel de web History din internet browser (Chrome, Firefox, Microsoft Edge, etc). Lista completa poate fi vazuta cu un simplu click in bara laterala a Windows ExplorerQuick Access.

Daca aveti un PC la care au acces mai multe persoane pe acelasi user, iar activitatea dvs. de accesare a fisierelor doriti sa ramana confidentiala, cel mai bine este sa stergeti aceasts lista cu “Fisiere accesate recent” sau sa dezactivati de tot optiunea prin care aceste locatii sunt tinute minte.

Cum dezactivam lista cu fisiere accesate recent si foldere accesate frecvent din Windows 10 (Disable Quick Access)

1. In Windows Explorer facem click pe “File” din coltul stanga-sus, apoi click pe optiunea “Change folder and search options

2. In caseta cu optiuni care se deschide, mergem la Privacy si debifam optiunile: “Show recently used files in Quick access” si / sau “Show frequently used folder in Quick access“, apoi click “Apply”, click “OK”.

Dupa acest pas, fisierele si folderele accesate nu vor mai fi vizibile in Quick Access sau “This PC” atunci cand se deschide File Explorer.

Sub aceste doua optiuni mai avem si posibilitatea sa stergem listele de fisire si foldere accesate recent, fara a dezactiva “Quick Access“. Cu unn simplu click pe butonul “Clear” acestea vor fi sterse, insa urmatoarele fisiere accesate vor fi stocate in aceasta lista.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Noteworthy » Cum stergem lista de fisiere si foldere accesate recent (Quick Access) din Windows 10
Leave a Comment