Cum dezactivam autentificarea cu Windows Hello PIN, Face si Fingerprint in Windows 10

In comparatie cu versiunile precedente, Windows 10 ofera utilizatorilor mai multe optiuni de autentificare pe user-ul sistemului de operare. In loc de clasica parola din “Login Screen”, Windows 10 ne da mai multe solutii de securitate:

1. Windows Hello Face : Optiune de securitate pe baza recunosterii faciale. Este ceva asemanator cu Face ID prezent pe device-urile Apple, numai ca tehnica de recunoastere biometrica este putin diferita. Sa activati Windows Hello Face este nevoie de un laptop cu camera web compatibila Hello Face.

2. Windows Hello Fingerprint : Vorbim tot despre o masura de autentificare biometrica, amprenta digitala fiind utilizata pentru autentificarea pe Windows 10. Necesita laptop si / sau PC cu cititor de amprenta.

3. Windows Hello PIN : Este cea mai usoara si la indemana forma de autentificare pe Windows 10. Implica setarea unui cod PIN de minim 4 cifre pe care utilizatorul trebuie sa-l introduca de fiecare data cand doreste sa se autentifice pe sistemul de operare.

4. Security Key : O cheie fizica va fi utilizata de fiecare data cand dorim sa ne autentificam pe Windows 10. Nu va ganditi ca este vorba despre o cheie asemanatoare cu cea de la usa sau de la masina. Este un fisier criptat care contine un cod de securitate unic. Acest fisier ce contine cheia digitala va fi salvat pe un USB stick si folosit de fiecare data cand ne autentificam in Windows 10.

5. Password : Autentificarea pe Windows 10 se va face folosind parola contului dvs. Microsoft. Cont autentificat desigur pe user-ul sistemului de operare.

6. Picture Password : Aceasta este o metoda recomandata pe laptop-urile cu touchscreen (ecran tactil). Utilizatorul poate alege o imagine preferata pentru autentificare, pe care va descrie si seta anumite gesturi. Cercuri, pucte legate si alte traictorii. Este o forma asemanatoare cu deblocarea screen-ului pe Android, cand utilizatorul tebuie sa uneasca cu degetul anumite puncte.

Windows 10 Sign-In Options

In acest tutorial o sa va arat cum se poate dezactiva autentificarea cu Windows Hello PIN, Face si Hello Fingerprint in Windows 10.

Dezactivare Windows Hello PIN, Face si Fingerprint in Windows 10

Setarile de unde putem schimba sau dezactiva metodele de autentificare (Sign-in options) le gasim in: “Settings” → “Accounts”.

Windows 10 Accounts Settings

In “Accounts” facem click pe “Sign-in options” de pe bara din partea stanga.

Daca avem cod PIN activat si nu mai dorim sa folosim aceasta metoda de autentificare pe Windows 10, facem click pe Windows Hello PIN din “Sign-in options” si click pe butonul “Remove“.

Dupa ce facem click pe butonul “Remove” o sa mai fim intrebati daca suntem siguri ca dorim sa facem acest lucru. Click “Remove” din nou.

Remove Windows 10 PIN

La pasul urmator trebuie sa introducem parola contului de Microsoft aferenta contului Windows 10. introducem parola si click “OK”.

Dupa ce introducem parola contului Microsoft si facem click pe “OK”, autentificare cu Windows Hello PIN este dezactivata.

In acelasi mod se face si dezactivarea pentru autentificarea cu Windows Hello Face si Windows Hello Fingerprint.

Dezactivand codul PIN nu inseamna ca nu veti mai avea nevoie de parola si ca Windows Login Screen o sa dispara. Se va solicita in continuare parola contului Microsoft al user-ului de pe Windows 10 de fiecare data cand porniti sau revine din sleep / lock laptop sau PC.

How to » Windows How-To » Cum dezactivam autentificarea cu Windows Hello PIN, Face si Fingerprint in Windows 10

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment