[How To] Ce este Windows.old si cum poate fi sters? Delete Windows.old, Windows.old000 Folder in Windows 10

Ce este si la ce ne ajuta Windows.old sau Windows.old000

Windows.old sau Windows.old000 sunt foldere localizate pe partitia de sistem (de regula partitia C:\), iar acestea se creeaza atunci cand nu facem o instalare curata de Windows. Windows.old pastreaza fisierele de user (Desktop, Pictures, Downloads, Documents, etc), vechiul sistem de operare si foldere si fisiere ale programelor care au fost prezente inainte de reinstalarea noului sistem de operare Windows 10.
Windows.old000 este folder ce contine instalari mai vechi ale sistemelor de operare care au fost prezente pe PC sau laptop.

Windows.old-Preview

In mod normal, Windows.old ne ajuta sa revenim la sistemul de operare anterior, daca nu suntem multumiti de cel actual. Acest folder desi ocupa destul de mult spatiu pe disk, el nu poate fi sters prin simpla selectare si apasare a tastei “Delete“. Avand multe fisiere si foldere protejate de sistem cu rang de Administrator, inainte de a incepe stergerea efectiva a Windows.old, va trebui ca user-ul pe care suntem logati pe Windows 10 sa devina owner-ul tuturor folderelor si fisierelor din Windows.old.

Cum stergem folderul Windows.old in Windows 10

Inainte de a-l putea sterge va trebui sa ne avem privilegii administrative depline asupra lui cu user-ul nostru, astfel ca sistemul de operare sa nu ne intrerupa operatiunea. Pentru a face acest lucru, va trebui sa urmam cu atentie cativa pasi simplii.

Takeown Folders and files in Windows 10 with Command Prompt

1. Deschidem Command Prompt (cmd) cu previlegii de Administrator. Click Start > tastam “cmd” > in lista de programe va fi gasit Command Prompt. Click-dreapta si “Run as administrator…”

command-prompt-windows-10

2. In CMD executam comanda “takeown” pentru a da user-ului pe care suntem logati in Windows 10. privilegii depline asupra folderului Windows.old si fisierelor pe care acesta le contine.

takeown /F “C:\Windows.old” /R /D Y

*comanda este valabila pentru situatia in care partitia de sistem este “C”. Daca aveti folderul Windows.old pe a alta partitie inlocuiti litera “C” cu litera partiei de pe hard disk-ul dvs.

3. Dupa ce executati acesta comanda, asteptati pana la finalizarea procesului “takeown“.

takeown-windows.old-files

Este posibil sa dureze cateva minute acesta operatiune. Asteptati pana cand primiti mesajul de confirmare ca operatiunea a fost efectuata cu succes.

4. Dupa finalizare, inchideti Command Prompt si mergeti in “This PC” la partitia de sistem. Click-dreapta pe partitie (C: in cazul nostru) > Properties > click pe “Disk Cleanup”. Asteptati pana se calculeaza fisierele care pot fi sterse de pe drive, iar apoi in caseta care de deschide faceti click pe “Clean up system files“.

Screen Shot 2015-11-20 at 12.41.20 PM

5. Asteptati pana se face iar calculul fisierelor care pot fi sterse, apoi in lista care se deschide identificati si bifati “Previous Windows installation(s)”.

Previous Windows installation

Click OK, iar la finalul procesului de curatare folderul Windows.old va fi sters de pe partitia de sistem a Windows 10.

Takeown & Delete Windows.old folder in Windows 10

StealthSettings.com – Ce este Windows.old si cum poate fi sters? Delete Windows.old, Windows.old000 Folder in Windows 10.

[How To] Ce este Windows.old si cum poate fi sters? Delete Windows.old, Windows.old000 Folder in Windows 10

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment