Cum putem sterge un user cu privilegii de administrator in Windows XP

In mod normal, atunci cand dorim sa stergem un user in Windows XP, solutia este foarte simpla: deschidem Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Local Users and Groups > User, dam click-dreapta pe userul pe care vrem sa-l stergem si selectam Delete.

delete-user

In unele situatii insa, cum ar fi cea adusa in vedere de bogdan in articol, userii pur si simplu nu se lasa stersi.

Salut.
Poti sa-mi spui cum sa sterg un user Administrator in Windows XP deoarece nu ma lasa […] Binenteles ca ma loghez cu user Administrator si parola cand porneste Windows XP. Nu pot sa-l sterg din Control Panel.

Cele mai probabile cauze ale acestei probleme pot fi ori faptul ca userul face parte din grupul de Administratori ai sistemului (i s-au acordat privilegii de administrator atunci cand a fost creat), caz in care trebuie intai sa bootam Windowsul in Safe Mode apoi sa ne logam folosind userul Administrator implicit pentru a putea sterge userul “incapatanat”, fie userul Administrator (cel creat de Windows XP) nu este activ (adica poate fi accesat doar in Safe Mode) si in afara de userul pe care dorim sa il stergem nu mai avem alt user creat in sistem (Windowsul are nevoie de cel putin un user pentru a se putea incarca).

In cazul de fata este vorba de un user Administrator (prima varianta) care nu se lasa sters din sistem folosind metoda descrisa la inceputul acestui articol. Daca userul nu poate fi sters din Control Panel nici atunci cand Windowsul este bootat in Safe Mode, urmatoarea metoda va avea cu siguranta mai multe sanse de reusita.

 • bootati Windows XP in Safe Mode, apoi deschideti Run din Start Menu
administrator
 • in campul din dreptul la Open tastati comanda control userpassword2 si dati click pe OK 
run
 • se va deschide o fereastra User Accounts care va lista toti userii existenti in Windows. Selectati userul pe care doriti sa-l stergeti si dati click pe Remove
user-accounts
 • va aparea un dialog care va v-a intreba daca sunteti sigur ca doriti sa stergeti userul respectiv. Dati click pe OK
remove-user

Si gata. Userul a fost sters din sistem, iar dupa restart Windowsul se va loga direct pe celalalt user existent (fie ca e userul Administrator, fie ca e vorba de un alt user) daca acesta nu are setata o parola, sau va afisa ecranul de logare (Windows Logon) daca acesta este protejat de parola (sau daca exista mai multi useri creati).

user-accounts2

In cazul in care userul Administrator implicit nu este activ – si nu aveti nici un alt user creat in sistem in afara de cel pe care doriti sa-l stergeti – acesta va fi activat automat dupa stergerea celuilalt user, pentru ca Windowsul sa poata fi incarcat.

STEALTH SETTINGS – How to delete an Administrator user in Windows XP

Stealth

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

One Comment

 1. Mám Problem
  Ked Sa Mi Zapne PC Viskocia 2 uzivatelia 1.hp to je moj admin a 2.Martin ten ktory chem odstranit
  zapnem ten moj hp ucet
  ale ked idem do ovldacie panely pouzivatelske konta spravovat ine konto konto Martin odstranit ok odstranilo sa restartoval som pc ok ide nenaskocia 2 uzivatelia ale uz Normal Vitajte ale ked restartuje 2. krat pc tak zasa 2 uzivatele 1.hp moj admin 2.Martin ktori som odstranil

  Prosim Pomozte
  Chyba Velka
  Snazim sa to odstranit uz asi 2 tyzdne

  Dakujem za odpovede

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Articles

/ / /
Tags: / / / / / /
Back to top button