PeaZip creaza si extrage arhive in orice format in Windows si Linux

Daca te-ai saturat sa instalezi un nou arhivator pentru fiecare format de arhive intalnit, si doresti o aplicatie care sa suporte toate formatele posibile, PeaZip este exact ceea ce cauti.

PeaZip este o aplicatie open source (gratuita) cu suport atat pentru Windows cat si pentru Linux, si cu ajutorul careia poti crea si extrage arhive compatibile cu ambele sisteme de de operare (in plus poate extrage si arhive compatibile cu Mac OSX).

Formatele de arhive pentru care PeaZip ofera suport complet (atat comprimare cat si extragere) sunt 7Z, ARC, BZ2, GZ, PAQ, PEA, QUAD/BALZ, TAR, UPX si ZIP, iar formatele de arhive pentru care ofera doar suport de extragere sunt JAR, EAR, WAR (Java), DEB, PET/PUP, RPM, SLP (Linux), DMG/HFS (Mac), ACE, ARJ, CAB, CHM, PAK/PK3/PK4, RAR, UDF, WIM etc.

peazip-support

PeaZip este foarte usor de folosit (similar cu popularele arhivatoare WinRAR sau 7Zip), iar dupa instalare se integreaza atat in Context Menu (meniul de click-dreapta) in Windows cat si in cel din Linux (permite arhivarea si dezarhivarea direct din Context Menu).

PeaZip Context Menu

Atunci cand creati arhive folosind PeaZip, aveti posibilitatea sa alegeti intre mai multe formate, in functie de preferinte sau de necesitate.

peazip-create-archive 

Download PeaZip @code.google.com

PeaZip este disponibila la download in mai multe versiuni, cele pentru Linux incluzand si versiunile DEB (pentru Ubuntu si Debian) si RPM (pentru RedHat si Fedora). PeaZip nu este compatibila cu sistemul de operare Mac OS X.

STEALTH SETTINGS – PeaZip creates and extracts archives in all type formats in Windows and Linux

PeaZip creaza si extrage arhive in orice format in Windows si Linux

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.