Cum putem prelungi suportul pentru Windows XP pana in aprilie 2019

Suportul oficial pentru Windows XP s-a incheiat la data de 8 aprile 2014, Microsoft incetand de la data respectiva sa mai ofere update-uri de securitate pentru utilizatorii standard ai respectivului sistem de operare. Insa, anumite companii care nu au reusit inca sa upgradeze computerele la sisteme Windows mai noi, primesc in continuare update-uri de securitate contra cost.

In cazul in care sunteti utilizator XP si nu aveti posibilitatea (sau chiar nu doriti) sa upgradati la un sistem Windows mai recent (Windows 7 sau Windows 8), avem o veste buna pentru dvs. Windows Embedded Industry (cunoscut anterior sub numele de Windows Embedded POSReady) este un sistem de operare dezvoltat tot de Microsoft pentru a fi folosit la casele de marcat, bancomate sau alte aparate gen. Acest sistem de operare, bazat pe Windows XP SP3, dispune de inca 5 ani de suport de la Microsoft, pana la data de 9 aprilie 2019, perioada in care va primi in continuare update-uri de securitate, acestea fiind identice cu update-urile pe care Microsoft le-ar fi lansat pentru Windows XP. In cazul in care doriti sa va extindeti suportul pentru sistemul Windows XP si sa beneficiati de update-uri de securitate pentru acesta pana in 2019, in continuare veti gasi instructiuni despre cum puteti face acest lucru.

Cum putem primi update-uri de securitate pentru Windows XP pana in aprilie 2019?

  • deschideti un fisier text nou (Notepad)
  • copiati randurile urmatoarea si dati-le paste in fisierul text deschis anterior

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
"Installed"=dword:00000001

  • salvati fisierul respectiv cu extensia .reg (in cazul in care nu puteti sa il salvati decat ca .txt, modificati apoi extensia in .reg)
  • apoi dati dublu-click pe fisierul .reg creat si confirmati adaugarea informatiilor continute de acesta in registrii sistemului

extend-xp-support

Daca doriti sa faceti modificarile manual in registri de sistem, deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run si dat Enter) si navigati catre HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA. Sub WPA creati key-ul PosReady, apoi, in panoul din dreapta (sub PosReady) creati intrarea DWORD Installed careia ii dati valoarea 1.

Dupa ce veti face aceste modificari in registri sistemului Windows XP, update-urile de securitate vor putea trece de restrictiile impuse de Microsoft, iar utilizatorii vor putea instala respectivele update-uri pe sistemele folosite.

Nota: Aceasta metoda de prelungirea a suportului pentru Windows XP este compatibila doar cu versiunile pe 32-biti. Se recomanda crearea unui restore point inainte de a face modificarile in registri pentru a evita eventuale erori de sistem.

STEALTH SETTINGS – How to extend Windows XP support untill April 2019

Cum putem prelungi suportul pentru Windows XP pana in aprilie 2019

About the author

stealth

Leave a Comment