Microsoft va incheia suportul pentru Windows XP pe 8 aprilie 2014

Daca sunteti inca utilizator al sistemului de operare Windows XP, este cazul sa va gandit sa upgradati la o versiune mai noua de Windows, avand in vedere ca a ramas mai putin de o luna pana cand Microsoft va incheia orice suport pentru sistemul folosit de dvs. Mai exact, incepand cu 8 aprilie 2014, Windows XP nu va mai primi niciun update de securitate, utilizatorii acestui sistem bazandu-se de la acea data doar pe programele antivirus instalate pentru a se proteja de virusi si alte tipuri de malware sau de atacuri online.

xp-end-support

Pentru a se asigura ca utilizatorii sunt tinuti la curent cu incheierea suportului pentru Windows XP, Microsoft a inceput sa afiseze inca de pe 8 martie un pop-up de avertizare pentru a le aminti acestora data de la care nu vor mai primi update-urile de securitate pentru sistem.

xp-end-of-support-notification

De asemenea, in respectivul pop-up, care va fi afisat in fiecare luna de acum incolo (cel mai probabil pentru a convinge utilizatorii sa upgradeze la o versiune mai noua de Windows), Microsoft furnizeaza si un link (numit sec learn more) catre o pagina care le ofera userilor informatii despre ce anume reprezinta incheierea suportului pentru Windows XP si, in plus, ii sfatuieste pe acestia sa upgradeze la un sistem de operare mai nou sau sa achizitioneze un PC nou (in cazul in care configuratia celui vechi nu este compatibila cu Windows 7 sau Windows 8/8.1).

Pentru cei interesati sa upgradeze de la Windows XP la Windows 7 (inca mai puteti cumpara copii ale acestui sistem de pe Amazon sau Ebay) sau la Windows 8/8.1, in cazul in care va intrebati care sunt datele pana la care Microsoft va oferi suport pentru aceste sisteme, puteti afla aceste informatii de pe pagina oficiala Windows lifecycle fact sheet (Windows 7 SP1 va fi suportat pana in 2020, iar Windows 8.1 pana in 2013).

windows-lifecycle-fact-sheet

Odata cu incheierea suportului pentru Windows XP, Microsoft va incheia si suportul pentru Office 2003. Asadar, si utilizatorii acestei suite Office trebuie sa ia in considerare upgrade-ul la o suita mai noua (de preferat Office 2010 sau Office 2013, avand in vedere ca Office 2007 va mai primi update-uri de securitate doar 3 ani, suportul pentru aceasta suita incheindu-se odata cu cel pentru Windows Vista).

Nota: Utilizatorii care au dizactivate update-urile automate de sistem nu vor primi notificarea despre incheierea suportului pentru Windows XP (decat daca vor instala respectivul update, si anume KB2934207, manual).

STEALTH SETTINGS – Microsoft to end support for Windows XP on April 8, 2014

Microsoft va incheia suportul pentru Windows XP pe 8 aprilie 2014

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.