Microsoft renunta la meniul Charms in Windows 9 si introduce un nou feature: desktop-uri virtuale

Desi lansarea unei versiuni Preview pentru urmatorul sistem de operare Windows (cunoscut momentan sub numele Threshold) va avea loc cel mai probabil undeva la sfarsitul acestui an, momentan se cunosc destul de putine informatii despre acesta. Printre cele mai importante (confirmate deja) sunt reintroducerea meniului de Start (initial se credea ca Start Menu-ul va reveni in Windows 8.1 Update 2, insa Microsoft a lansat pe data de 12 august Windows 8.1 August Update si a facut inteles destul de clar ca acest sistem de operare nu va mai primi un alt update major) si posibilitatea rularii aplicatiilor moderne in modul fereastra. Recent insa s-a aflat si faptul ca Microsoft planuieste sa renunte la meniul Charms in Windows 9, acesta fiind optimizat pentru dispozitivele cu touchscreen dar ceva mai greu de accesat in anumite situatii pentru utilizatorii de desktop-uri (aceasta schimbare va avea loc cel mai probabil datorita dorintei Microsoft de a crea un sistem de operare universal, care va rula atat pe computere cat si pe dispozitivele mobile).

Windows-8-Charm-Bar

De asemenea, un alt feature nou in Threshold va fi introducerea desktop-urilor virtuale (sau desktop-uri multiple), un feature destul de popular printre utilizatorii Mac OS X si Linux, dar caruia Microsoft nu i-a acordat importanta pana acum. In Windows 9 insa, utilizatorii vor putea crea desktop-uri active separate pe care le vor putea accesa printr-un buton disponibil in Taskbar (in prezent utilizatorii Windows au la dispozitie alternative third-party pentru a activa aceasta functionalitate).

Chiar daca Windows 8.1 a reusit cat de cat sa mai repare din reputatia proasta pe care Windows 8 a avut-o inca de la lansare, acest sistem de operare este comparat in continuare cu Windows Vista, lucru care pune presiune pe Microsoft in ceea ce priveste Windows 9. Iar daca rapoartele online care sugereaza ca Windows 9 va fi oferit gratuit utilizatorilor Windows 8.1 se vor adeveri, acest lucru va fi un motiv in plus pentru care noul sistem de operare are toate sansele sa devina urmatorul mare succes al companiei.

STEALTH SETTINGS – Microsoft to drop Charms Menu in Windows 9 and adds new virtual desktops feature

Microsoft renunta la meniul Charms in Windows 9 si introduce un nou feature: desktop-uri virtuale

About the author

stealth

Leave a Comment