Windows 9: detalii noi si screenshot-uri ale viitorului sistem de operare Windows

Pe masura ce data lansarii versiunii Technical Preview a Windows 9 se apropie (30 septembrie 2014), online apar din ce in ce mai multe detalii despre feature-urile noi si modificarile care vor veni la pachet cu aceasta. Din imaginile oferite desite-ul german WinFuture.de, care a intrat in posesia unui leak al Windows 9 Technical Preview, se pare ca anumite din zvonurile aparute in legatura cu noul sistem de operare Windows se vor materializa.

windows-9-preview

In primul rand, designul Windows 9, desi nu va abandona interfata grafica moderna, va fi mult mai apropiat ca aspect de cel al sistemului Windows 7. Start Screen-ul va fi complet absent daca Windows 9 va fi utilizat pe un sistem cu tastatura si mouse, acesta fiind inlocuit cu un meniu de Start care va include atat shortcut-uri pentru aplicatiile clasice instalate in sistem, cat si tile-uri pentru aplicatiile moderne. In plus, noul sistem de operare va include si un alt meniu, dedicat notificarilor de sistem (asemanator cu centrul de notificari inclus in Windows Phone 8.1). Acest meniu va putea fi accesat cu ajutorul unui buton dedicat de pe Taskbar si va grupa notificatiile in ordine cronologica (acestea vor putea fi sterse individual din lista, sau toate odata).

windows-9-notification-center

Desktop-urile virtuale vor deveni si ele o realitate in Windows 9, acest feature fiind confirmat de un alt screenshot, iar anumite iconite ale aplicatiilor native (de exemplu File Explorer) vor fi modificate astfel incat sa se asorteze mai bine cu stilul Metro al interfetei sistemului.

windows-9-virtual-desktops

In ceea ce priveste browser-ul Internet Explorer, versiunea finala a Windows 9 va veni la pachet cu IE 12, care, la randul sau, va aduce cateva noutati: interfata browser-ului va include tab-uri in partea de sus (similar cu cele din Firefox sau Chrome) si, de asemenea, acesta va include si un sistem de extensii si addon-uri.

STEALTH SETTINGS – Windows 9: news and screenshots of the future Windows OS

Windows 9: detalii noi si screenshot-uri ale viitorului sistem de operare Windows

About the author

stealth

Leave a Comment