Microsoft a lansat primul update pentru Windows 10 Technical Preview

Microsoft a lansat astazi primul update pentru versiunea Technical Preview a urmatorului sistem de operare Windows 10. Printre noutatile aduse de acesta sunt incluse Action Center (sau Notification Center), Data Sense si Battery Saver, acestea facand parte dintr-o serie de feature-uri anuntate de Microsoft acum trei saptamani, insa neimplementate in prima versiune a Windows 10 Technical Preview, precum si noul program pentru distribuirea update-urilor de sistem.

Action Center este un feature preluat de la sistemul de operare mobil Windows Phone 8.1, a carui proprietate basica este afisarea intr-un singur loc a mesajelor trimise de aplicatiile moderne si aplicatiile desktop instalate in sistem. Microsoft a afirmat insa ca in versiunea finala a Windows 10 centrul de notificatii va deveni mai interactiv si va avea dispune de functii mai avansate.

windwos10-action-center

Data Sense, un alt feature intalnit initial in Windows Phone 8.1, controleaza conexiunile WiFi si 4G si ofera optiuni noi de administrare a traficului facut de utilizatori, iar Battery Saver limiteaza rularea in background a aplicatiilor si optimizeaza consumul de energie pentru a mari autonomia bateriei dispozitivelor care ruleaza Windows 10 (momentan aceste feature-uri sunt implementate doar ca preview-uri, avand in vedere ca versiunea Technical Preview a Windows 10 este destinata doar PC-urilor).

windows-10-battery-saver

In ceea ce priveste distribuirea update-urilor de sistem in Windows 10, noua versiune Technical Preview include o optiune cu ajutorul careia utilizatorii pot seta cat de repede pot avea acces la noile build-uri ale sistemului (in felul acesta utilizatorii pot amana instalarea acestora pana cand se vor informa in privinta eventualelor erori ce pot fi cauzate de respectivele build-uri).

 Preview-builds

Update-ul lansat astazi pentru Windows 10 Technical Preview are numarul de cod 9860 si poate fi instalat prin intermediul Windows Update, sau poate fi descarcat manual prin intermediul sectiunii Update and recovery > Preview builds din PC Settings.

STEALTH SETTINGS – Microsoft released its first update for Windows 10 Technical Preview

Microsoft a lansat primul update pentru Windows 10 Technical Preview

About the author

stealth

Leave a Comment