Cum putem reactiva Charms Bar in Windows 10

Pe langa interfata moderna in stil metro a Windows 8, una dintre noutatile aduse de acest sistem de operare a fost si Charms Bar, prin intermediul caruia utilizatorii pot accesa atat setarile de sistem cat si setarile aplicatiilor instalate in acesta, precum si alte functii cum ar fi Search si Share.

In Windows 10 insa Charms Bar este dezactivat in mod default (setarile aplicatiilor moderne pot fi accesate insa dand click pe cele trei puncte orizontale situate in coltul din stanga-sus al acestora) si, desi majoritatea utilizatorilor Windows 8 considerau acest meniu ca fiind iritant (motivul principal fiind modul in care acesta era accesat, prin plasarea cursorului mouse-ului in colturile dreapta-sus sau dreapta-jos ale ecranului) si cel mai probabil se bucura sa il vada scos din sistem, sunt si utilizatori care fie s-au obisnuit cu prezenta acestuia, fie chiar il considera ca fiind cea mai rapida modalitate de accesare a setarilor aplicatiilor instalate in sistem (si nu numai).

charms-bar-win10

Cum reactivam Charms Bar in Windows 10 Technical Preview?

Desi in mod default Charms Bar este dezactivat in Windows 10 Technical Preview, acest feature nu a fost complet sters din sistem, utilizatorii care doresc sa il reactiveze putand face acest lucru cu ajutorul unei simple utilitati, numita PopCharms.

PopCharms este un program gratuit cu ajutorul carueia utilizatorii Windows 10 Technical Preview pot reactiva meniul Charms (aplicatia nu afiseaza un meniu propriu si/sau custom, ci pur si simplu reactiveaza meniul original), acesta putand fi accesat ducand cursorul in marginea extrema dreapta a ecranului. Important este faptul ca pentru aplicatiile moderne, plasarea cursorului in partea dreapta a ecranului nu deschide Charms Bar-ul propriu-zis, ci meniul de setari (Settings Charm) pentru acestea.

Download PopCharms pentru Windows 10.

Nota: Aplicatia este compatibila cu versiunea Technical Preview a Windows 10 si  este neclar daca PopCharms va functiona si pentru versiunea finala a acestuia (este posibil ca feature-ul Charms Bar sa fie complet scos din sistem in versiunea respectiva).

Credit @neowin

STEALTH SETTINGS – Bring back Charms Bar in Windows 10

Cum putem reactiva Charms Bar in Windows 10

About the author

stealth

Leave a Comment