Cum putem reactiva si afisa Start Screen-ul in locul Start Menu-ului in Windows 10 Preview

Una ditre schimbarile facute de Microsoft in noul sistem de operare Windows 10 este reintroducerea meniului de Start (Start Menu), care in Windows 8 a fost inlocuit cu Start Screen-ul interfetei moderne. Desi Start Screen-ul inca este disponibil in Windows 10, in mod default (valabil doar pentru utilizatorii de desktop-uri si laptop-uri) acesta este dezactivat si inlocuit de Start Menu (cu exceptia cazului in care se face upgrade de la Windows 8/8.1 la Windows 10, cand Start Screen-ul ramane activat).

windows-10-start-menu

Utilizatorii care insa doresc sa foloseasca in continuare si in Windows 10 Start Screen-ul in locul meniului de Start, pot reactiva Start Screen-ul urmand instructiunile de mai jos.

Cum reactivam Start Screen-ul in Windows 10 Technical Preview?

  • dati click-dreapta pe Taskbar si selectati Properties din meniul afisat
  • in fereastra Taskbar and Start Menu Properties selectati tab-ul Start Menu si debifati optiunea Use the Start menu instead of Start screen, apoi dati click pe Apply si pe OK

disable-start-menu-windows-10

  • va fi afisat un dialog numit Change Start settings, care va v-a avertiza sa va salvati orice lucru in progres, unde va trebui sa dati click pe Sign out and change settings pentru ca setarile facute sa aiba efect

change-start-settings

Dupa ce veti face aceasta modificare, Start Screen-ul va fi afisat in locul meniului de Start atunci cand veti da click pe butonul de Start sau veti apasa tasta Windows.

windows-10-start-screen

Nota: Dupa reactivarea Start Screen-ului, optiuni aditionale pentru acesta vor deveni disponibile in tab-ul Navigation din Taskbar and Start Menu Properties.

STEALTH SETTINGS – How to re-enable and display Start Screen instead of Start Menu in Windows 10 Preview

Cum putem reactiva si afisa Start Screen-ul in locul Start Menu-ului in Windows 10 Preview

About the author

stealth

1 Comment

Leave a Comment