Cum putem ascunde butonul Search din Windows 10 Taskbar

Printre noutatile din sistemul de operare Windows 10 (cel putin varianta Technical Preview) se numara si butonul Search disponibil in partea stanga a Taskbar-ului, pe care utilizatorii acestui sistem il pot folosi atat pentru a efectua cautari locale (pe hard-disk) cat si online, prin intermediul Bing.

taskbar-search

Desi acest lucru ar putea fi de ajutor in anumite situatii, sunt destui useri care considera noul buton Search ca fiind nefolositor si prefera sa il ascunda pentru a elibera spatiu pe Taskbar. Din fericire, desi Microsoft nu a dotat respectivul buton cu o optiune default pentru activare/dezactivare, exista o metoda de ascundere a acestuia destul de simpla, prin intermediul unui hack de registri.

Cum ascundem butonul de Search din Taskbar-ul sistemului Windows 10?

  • deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run si dati Enter)
  • navigati catre key-ul HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion
  • in partea stanga, sub CurrentVersion, creati un key nou caruia ii veti da numele Search

create-new-reg-key

  • apoi, sub key-ul Search, in partea dreapta, creati o noua intrare DWORD careia ii veti da numele EnableProactive si careia ii veti lasa valoarea 0

create-new-dword-entry

Dupa ce veti face aceasta modificare in registri, inchideti Registry Editor si dati un restart sistemului. Dupa restart butonul Search din Taskbar va fi ascuns.

hidden-search-button

In cazul in care ulterior veti dori sa afisati din nou butonul Search in Taskbar-ul din Windows 10, stergeti key-ul Search pe care l-ati creati folosind instructiunile de mai sus.

Update: Daca veti dori sa ascundeti si butonul TaskView din Windows 10 Taskbar, deschideti regedit si navigati catre key-ul HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer. Sub Explorer creati key-ul MultiTaskingView, apoi, sub MultiTaskView creati key-ul AllUpView. In partea dreapta, sub AllUpView, creati intrarea DWORD Enable careia ii veti lasa valoarea 0. Dupa restartarea sistemului, si butonul TaskView va fi ascuns din Taskbar.

hide-taskview-button

Nota: Inainte de a efectua orice modificare de registri, creati un backup al acestora sau un restore point al sistemului pentru a asigura ca puteti repara fara nicio consecinta asupra sistemului orice eventuala eroare care ar putea aparea in urma respectivelor modificari.

STEALTH SETTINGS – How to hide Search button on the Windows 10 Taskbar

Cum putem ascunde butonul Search din Windows 10 Taskbar

About the author

stealth

Leave a Comment