Cum dezactivam autocorect (sublinierea cu rosu) in Microsoft Edge browser [Windows 10 Tips]

Internet browser-ul Microsoft Edge este probabil cel mai binevenit feature al Windows 10. Un browser foarte rapid si cu o interfata foarte intuitiva (UI).

Utilizatorii de Windows 10 care au ales sa-si instaleze sistemul de operare in limba Engleza, dar scriu pe website-uri, forumuri, etc forms intr-o alta limba decat cea a sistemului de operare, cuvintele scrisegresit” vor aparea subliniate cu rosu in Egde. Acest lucru este dat de functia autocorect, care ne anunta cand avem o greseala de ortografie. Desigur, scriind intr-o alta limba decat cea a sistemului, functia va identifica foarte cuvinte ca fiind scrise gresit, le va sublinia cu rosu si le va “corecta’.

Autocorrect Edge Browser.

Cum dezactivam functia autocorect pe Microsoft Edge internet browser

Ne-am astepta ca autocorect-ul in Edge sa-l dezactivam din setarile browser-ului, asa cum ne-am obisnuit ca mai toate aplicatiile sa aibe propriile setari si optiuni, insa pentru a dezactiva autocorect pentru Microsoft Edge, va trebui sa dezactivam aceasta functie pentru sistemul Windows 10.

1. Mergem in Start Menu si deschidem setarile / Settings

Start Menu Settings

2. In panoul “Settings” facem click pe “Devices

Devices-Settings-Windows-10

3. In partea stanga, sub “DEVICES”, mergem la optiunea Typing si trecem optiunile “Autocorrect misspelled words” si “Highlight misspelled words” pe modul OFF. Adica dezactivate cele doua functii.

Disable-Autocorrect Windows 10

Dupa ce trecem cele doua optiuni pe modul “off”, inchidem Microsoft Edge si restartam sistemul de operare Windows 10.
Greselile de ortografie nu vor mai fi subliniate cu rosu si corectate, indiferent de limba in care scriem.

Disable “Autocorrect Misspelled Words” & “Highlight Misspelled Words” in Microsoft Edge / Windows 10.

Cum dezactivam autocorect (sublinierea cu rosu) in Microsoft Edge browser [Windows 10 Tips]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment