Cum sa editam fisiere PDF cu Microsoft Edge Web Browser

Este bine sa stim cum sa editam fisiere PDF cu Microsoft Edge fara sa avem nevoie de aplicatii speciale de editare PDF. Folosim doar web browser-ul instalat default pe Windows 10 si Windows 11.

Microsoft a dezvoltat foarte mult web browser-ul prorpiu in ultimii ani, ajung pe Windows 10 si Windows 11 ca Microsoft Edge sa fie o alternativa viabila pentru Mozilla Firefox si Google Chrome.

Pentru navigare pe website-uri este foarte rapid, stabil si ofera securitate sporita. Dar Microsoft Edge poate fi utilizat si daca avem nevoie sa deschidem si sa editam fisiere PDF. Pentru editare PDF in mod obisnuit am fi avut nevoie de Adobe Acrobat Reader sau alt software specific.

Cum editam fisiere PDF cu Microsoft Edge

Cu Microsoft Edge avem posibilitatea sa adaugam text intr-un fisier PDF, sa scoatem in evidenta o parte din text cu Highlight sau sa trasam linii (Draw).

1. Deschidem fisierul PDF pe care dorim sa-l editam cu Microsoft Edge. Daca nu se deschide by default cu Edge, facem click dreapta pe document, “Open with“, apoi din meniul contextual facem click pe Microsoft Edge.

Open PDF file with Microsoft Edge
Open PDF file with Microsoft Edge

2. In fisierul deschis avem toate optiunile de editare, salvare si printare in bara de comenzi pentru editare PDF care apare in Microsoft Edge.

Cum editam fisiere PDF cu Microsoft Edge
Cum editam fisiere PDF cu Edge

La final, dupa ce terminam editarea fisierului PDF facem click pe semnul cu disketa din bara de editare ca sa salvam modificarile.

Editarea fisierelor PDF se poate face si in Google Chrome cu aceleasi optiuni. Mozilla este in dezvoltarea PDF viewer din Firefox si urmareste introducerea de editare. Momentan optiunile de text annotation si link annotation sunt disponibile numai daca activati pdfjs.annotationEditorMode din about:config.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Internet » Internet Explorer » Cum sa editam fisiere PDF cu Microsoft Edge Web Browser

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR