Cum setam Microsoft Edge sa se deschida automat in modul InPrivate – Sa nu pastreze History si alte date de navigare

Ca si alte internet browsere, Microsoft Edge suporta modul de navigare privat. InPrivate browsing mode.
Atunci cand utilizati modul “InPrivate”, trebuie sa fim constienti ca nu suntem anonimi. Nu se vor pastra istoricul navigarii pe web (Web History), istoricul fisierelor descarcate (downloads), cache-uri si cookies vor fi sterse automat in momentul in care inchideti sesiunea de navigare. Inchideti Microsoft Edge. Se vor pastra in schimb fisierele descarcate, paginile salvate la “Favorites”, iar in internet vor ajunge informatii precum: adresa de IP, tipul sistemului de operare si al borser-ului si alte informatii care sunt vizibile si la o navigare normala.

Cei mai multi utilizatori aleg sa foloseasca modul “InPrivate” pe PC-uri unde au acces mai multi utilizatori si doresc sa nu se vada pe ce website-uri au intrat si ce anume au descarcat.

Microsoft Edge in “InPrivate Mode” poate fi accesat in mai multe feluri.

1. Putem deschide o fereastra “InPrivate” din bara de activitati, daca Microsoft Edge este deschis sau daca este adaugat in Taskbar. Facem click dreapta pe iconita aplicatiei din taskbar, apoi click pe optiunea “New InPrivate window“.

2. O ferastra privata poate fi deschisa si direct din browser prin combitatia de taste (keyboard shortcuts): Ctrl+Shift+N sau din meniul Microsoft Edge “…”.

3. Putem seta Microsoft Edge sa se deschida automat in modul de navigare InPrivate.

Cum setam Microsoft Edge sa se deschida automat in modul InPrivate browsing 

1. Facem click-dreapta pe iconita aplicatiei Microsoft Edge, apoi click-dreapta pe Microsoft Edge din meniul deschis si click pe “Properties“.

2. In completarea liniei de la “Target” adaugam valoarea “-inprivate” cu spatiu, dupa “=Default”.

Linia completa va arata asa:

C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\msedge.exe" --profile-directory=Default -inprivate

3. Apply & Ok.

Dupa ce acest punct de fiecare data cand deschideti Microsoft Edge, acesta se va deschide in modul “InPrivate“.

Pentru a reveni la setarile intiale, repetati toti pasii si stergeti “-inprivate” din linia “Target”.

Modul “InPrivate” vine si cu mici dezavantaje. De fiecare data cand deschideti o sesiune “InPrivate” va trebui sa dati accept la cookies chiar daca ati mai facut acest lucru pe acelasi site, iar pe magazinele online, daca aveti produse adaugate in cosul de cumparaturi, acestea nu se vor mai pastra dupa inchiderea sesiunii.

Din modul “InPrivate” puteti deschide o fereastra normala, prin combinatia de taste: “Ctrl+N”.

How to » Internet » Cum setam Microsoft Edge sa se deschida automat in modul InPrivate – Sa nu pastreze History si alte date de navigare

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment