Automatic Profile Switching in Microsoft Edge / Sync Bookmarks, Passwords, Credit Card Date & Edge Collections

Microsoft Edge a castigat tot mai mult teren in ultima perioada pe sistemele de operare Windows 10. Ajutati poate si de pandemia care tine tot mai multi oameni mai dependenti ca niciodata de calculatoare, dar si de caracteristici si performante, Microsoft au reusit sa “fure” teren de la Google Chrome.

Una dintre cele mai interesante si utile caracteristici ale Microsoft Edge, este posibilitatea de a adauga mai multe profiluri personale pentru sincronizarea datelor in browser. Practic, daca la un PC au acces mai multe persoane, fiecare isi poate salva si sincroniza datele ne navigare web in propriul cont. In acest fel, dupa ce finalizeaza activitatea la PC, urmatoarea persoana nu va avea acces la bookmark, parolele salvate, cardurile bancare si la alte date din browser ale utilizatorului precedent.
Este o optiune foarte recomandata pentru confidentialitatea datelor pe calculatoarele de familie, unde au acces mai multe persoane. De ajutor si pentru pastrarea organizata in cloud a bookamrks, favorite, history si setari preferentiale. Conectat contul de profil pe Microsoft Edge instalat pe alt device, toate aceste date se vor sincroniza automat.
Pana aici nu este nimic nou. Mai multe browsere ofera posibilitatea de adaugare profiluri. Google Chrome, Opera si Firefox ofera de mult aceasta optiune.

O caracterisitica cu totul noua este Automatic Profile Switching , prezenta pe cea mai recenta versiune de Microsoft Edge. Aceasta optiune ajuta foarte mult utilizatorii care folosesc acelasi calculator atat pentru servici cat si pentru timpul liber.
Sa luam scenariul in care aveti doua profiluri in Microsoft Edge. Unul personal si unul pe care-l utilizati numai pentru serviciu. Atunci cand sunteti pe profilul personal si o sa vreti sa deschideti un link pe care in mod frecvent il utilizati pentru serviciu, Microsoft Edge o sa va intrebe daca nu cumva doriti sa va comute automat pe profilul de serviciu. In acest fel nu veti incurca link-urile salvate pe fiecare profil in parte si nici colectiile de date salvate in Edge Collections.

Caracteristica Automatic Profile Switching este disponibila momentan numai pe versiunea desktop a Microsoft Edge pentru Windows 10, insa in viitorul apropiat Microsoft intentioneaza ca acest feature sa fie disponibil si pe Android si iOS.

O alta caracterisitica noua a Microsoft Edge este adaugarea avatarului de profil in pictograma din bara de activitati (taskbar).

Este.o buna metoda de “orientare” atunci cand avem mai multe profiluri deschise simultan Microsoft Edge.

Daca nu gasiti aceste caracteristici in Microsoft Edge pe Windows 10, asigurati-va ca aveti instalata cea mai recenta versiune. Actualizarea Microsoft Edge se face prin intermediul Windows Update.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Internet » Internet Explorer » Automatic Profile Switching in Microsoft Edge / Sync Bookmarks, Passwords, Credit Card Date & Edge Collections

Leave a Comment