Microsoft nu va mai furniza update-uri pentru Windows 7

Asa cum se stia inca de la inceputul anului trecut, Microsoft va inceta dupa 10 ani, suportul pentru sistemul de operare Windows 7, incepand chiar de azi, 14 ianuarie 2020.
In linii mari, asta inseamna ca daca aveti instalat sistemul de operare Windows 7 pe un calculator, acesta nu va mai primi actualizari de securitate si nici update-uri esentiale pentru driverele compatibile cu configuratia hardware a sistemului.

Cele mai afectate de aceasta incetare a suportului vor fi desigur companiile care au intarziat sa faca upgrade-ul la Windows 10 si care detin date sensibile. Fara update-urile de securitate, PC-urile cu Windows 7 vor mai mult mai expuse in fara atacurilor informatice.
Despre ce este de facut pentru a evita posibillele neplaceri si ce sisteme de operare alternative aveti, am vorbit si in urma cu un an, cand anuntam prima data actiunea de azi a Microsoft. Nu mai are rost sa vorbim, pentru ca gasiti toate detaliile aici. Tot intr-un articol de la inceputul anului trecut aratam si cum puteti face upgrade gratuit de la Windows 7 la Windows 10. Doua metode de upgrade gratuit de la Windows 7 la Windows 10.

Daca totusi din diverse motive nu puteti renunta in viitoarele luni la Windows 7, venim cu doua vesti bune de la Google si de la Microsoft. Google a anuntat recent ca va continua update-urile Google Chrome pentru Windows 7 pana in vara lui 2021, iar la scurt timp dupa anuntul Google,  Microsoft a anuntat ca se va intampla acelasi lucru si in cazul noului browser Edge Chromium. Este oarecum de inteles, pentru ca noul browser al Microsoft foloseste aceeasi platforma cu Google Chrome.

O scurta recapitulare despre ce inseamna aceasta incetare a suportului Microsoft pentru Windows 7.

– Odata cu incetarea suportului de update-uri, nu inseamna ca PC-ul dvs. nu va mai functiona. Acesta va continua sa functioneze normal, numai ca exista riscul ca pe viitor sa fiti expus in fata atacurilor informatice. Nu vezi mai primi update-uri de securitate.
– Este posibil ca unele aplicatii sa nu mai fie compatibile cu Windows 7. Companiile producatoare de software sunt orientate de regula pe sistemele de operare “in viata”. O idee buna este sa pastrati kit-urile de instalare ale aplicatiilor dedicate Windows 7.
– Multi dintre producatorii de componente hardware nu vor mai lansa drivere dedicate pentru Windows 7. Asadar, este posibil ca unele echipamente sa nu mai functioneze normal sau sa nu puteti instala software-ul dedicat lor.
– Companiile specializate in solutii de securitate este foarte posibil sa mai furnizeze in continuare actulizari. Desi daca aveti un antivirus, este o probabilitate foarte mare ca acesta sa primeasca in continuare actulizari.
– Microsoft Security Essentials (MSE) va continua sa-si actualizeze baza de date pentru malware, insa nu este clar daca va mai primi actulizari de software, in cazul in care acestea vor veni pentru Windows 10.
– Aveti in vedere upgrade-ul cat mai curand la Windows 10.

Sistem minim recomandat pentru Windows 10: CPU cu frecventa de minim 1Ghz, hard drive cu spatiu de sotcare de minim 32GB, 1GB memorie RAM (pentru 32-biti) sau 2GB RAM (se poate instala versiunea Windows 10 64-biti), placa video dedicata sau integrata, capabila sa suporte DirectX9 si display cu rezolutie minima de 800 x 600.

How to » Microsoft » Microsoft nu va mai furniza update-uri pentru Windows 7

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment