Windows 7: Update-uri de securitate pana in 2020 (Security Patches)

Daca sunteti utilizator si fan al Windows 7, avem o veste proasta. Incepand cu 20 ianuarie 2020, Microsoft nu va mai lansa actualizari de securitate pentru sistemele de operare Windows 7. Security Patches.
Acest lucru poate fi un adevarat dezastru. Unul chiar mai mare decat atunci cand Microsoft a incetat actualizarile pentru Windows XP.
Intr-un raport din decembrie 2018 se arata ca 35.63% dintre utilizatori nu au facut trecerea la Windows 10 si folosesc in continuare sistemul de operare Windows 7.  Mai este un procent destul de mic de utilizatori Windows ce folosesc versiunile Windows 8 si Windows 8.1. Putin peste jumatate, aproximativ 52.36% aveau in decembrie 2018 instalat cel mai nou sistem de operare al Microsoft.
Privind in urma, in aprilie 2013, atunci cand s-a anuntat ca suportul pentru Windows XP va mai fi disponibil decat pentru un an, erau 24.93% de utilizatori care nu facuse trecerea la Windows 7. Asadar, de aceasta data impactul va fi resimtit de un numar mult mai mare de utilizatori.

Utilizatorii de Windows 7 vor mai avea la dispozitie un an pentru a lua o decizie. In ceea ce priveste persoanele fizice (home users) lucrurile sunt simple, insa nu acelasi lucru putem spune si despre companiile care folosesc in prezent Windows 7. Aceasta incetare a actualizarilor de securitate si trecerea oarecum fortata la noul Windows 10, presupune achiztionarea de noi licente si reconfigurarea infrastructurii IT din cadrul companiilor. Se traduce in cheltuieli si timp alocat pentru mentenanta. Exista si varianta upgrade-ului gratuit de la Windows 7 la Windows 10, chiar daca oferta Microsoft nu mai este vizibila. Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti codul de licenta al Windows 7 atunci cand faceti upgrade-ul la Windows 10.
Microsoft lasa totusi loc de prelungire a perioadei pentru upgrade. Agentiile guvernamentale si companiile care nu pot face upgrade-ul la timp,  pot cere patch-uri de securitate si dupa data de 20 ianuarie 2020, insa acestea vor fi contra cost.

Trebuie sa stiti ca daca nu aveti de gand sa faceti upgrade-ul la Windows 10, va expuneti la foarte multe riscuri. Chiar daca va place sau nu sistemul Windows 10, cu siguranta aceasta va oferi un plus de securitate. Este de preferat un sistem de operare mai incomod decat unul unul din ce in ce mai vulnerabil in fata atacurilor informatice si al virusilor, asa cum va fi anul viitor Windows 7.

Nu va indemnam nici pe departe sa faceti trecerea la Windows 10. Pe piata exista si alte sisteme de operare, cum ar fi: Linux, Chromebook sau macOS. Trebuie insa sa aveti in vedere si interactiunea cu alte sisteme din afara companiei. macOS / Mac ofera suport 100% pentru interactiunea cu Windows. Mai mult decat atat, pe Mac regasiti toata suita Microsoft Office si multe alte programe ce sunt disponibile pe Windows.

Dupa 20 ianuarie 2020 o sa puteti folosi in continuare Windows 7, asa cum si in acest moment puteti rula Windows XP, Windows 8 sau Windows 8.1, insa riscurile la care va expuneti vor fi foarte mari, iar multe companii nu vor mai dezvolta drivere, jocuri si aplicatii pentru aceste sisteme de operare.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Microsoft » Windows 7: Update-uri de securitate pana in 2020 (Security Patches)

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR