Installation cannot continue as the installer file may be damaged

Un tutorial simplu în care înveți ce trebuie să faci dacă primești mesajul de eroare “The installation cannot continue as the installer file may be damaged.” atunci când vrei să instalezi aplicații pe sistemele de operare macOS.

Aparent, acest measj de eroare indică faptul că ar fi o problemă la fișierul de instalare al aplicației. În realitate, acest fișier apare corupt pentru că nu se încadrează în zona safe de securitate și poate afecta buna funcținare a sistemului de operare dacă este instalat.

Sisteleme și device-urile Apple sunt printre cele mai renumite pentru diversele restricții de securitate care blochează instalarea de aplicații din afara App Store sau de la developeri care nu au aplicațiile semnate digital. In momentul in care se incearca instalarea unei aplicatii, apare mesajul:

The installation cannot continue as the installer file may be damaged.  Download the installer file again.

The installation cannot continue as the installer file may be damaged.  Download the installer file again.
Error Damaged File

Este de specificat ca vorbim de instalarea unei aplicatii descarcata de pe internet, a carei arhiva de instalare DMG este stocata local. Eroarea nu apare pentru aplicatiile din App Store.

Cum rezolvi eroarea “The installation cannot continue as the installer file may be damaged. Download the installer file again.

Ca să rezolvi de această eroare și să poți instala aplicația, motezi fișierul .dmg, apoi navighezi în interiorul fișierului de instalare cu “Show Package Contents” unde cauți fișierul de pornire a instalării din Terminal.

Show Package Content in File
Show Package Content in File

În cazul aplicațiilor Adobe Photoshop, Adobe Illustrator mergeti în folderul Contents” →  “MacOS unde rulați fișierul “Install“.

Install App
Install App

Dacă eroarea persistă, faceți click-dreapta pe fișierul “Install” → “Get Info”, apoi în caseta cu informațiile despre fișier mergeți în partea de jos la “Sharing & Permissions” apoi click pe lacătul portocaliu.

Fix Installation cannot continue as the installer file may be damaged on macOS.
Unlock File

Reluați procesul de instalare. Totul ar trebui să decurgă fără probleme.

Adițional, sigurați-vă că politica de securitate a sistemului dvs. permite instalarea de aplicații din alte surse.

Nu recomandăm să instalați aplicații din surse terțe sau care nu au semnătură digitală validă. Pot fi aplicații malware care să ducă la compromiterea datelor sensibile sau la instabilitatea sistemului de operare macOS.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Installation cannot continue as the installer file may be damaged

4 thoughts on “Installation cannot continue as the installer file may be damaged”

  1. Buna Stealth, eu primesc eroarea asta cand dau click pe install, dupa care urmez pasii mentionati mai sus dar cand se deschide terminal iar imi apare aceeasi eroare ( exit code 1 in terminal ) si dau ok si scrie process completed , deci fail …. care poate sa fie problema? exista vreo solutie ? Incerc sa instalez Ai, deja am instalat PS anul trecut dar nu imi aduc aminte sa fi avut aceeasi problema la terminal. Multumesc mult in avans.

    Reply
  2. Adobe Illustrator 2021 kann aufgrund eines Problems nicht geöffnet werden. Wende dich an den Entwickler um sicherzustellen das Ilusstartor 2021 mit dieser Version von Mac OS funktioniert.

    Das bekomme ich wenn ich die app öffnen will, installiert ist es bereits.

    Reply
Leave a Comment