Cum instalam macOS Ventura Beta – Step by step how to

Viitorul sistem de operare pentru Mac este disponibil, iar tot ce trebuie sa facem este vedem cum instalam macOS Ventura Beta. Asta daca suntem curiosi sa il testam si sa vedem care sunt noile caracteristici, inainte de data lansarii versiunii finale.

Inainte sa instalam versiuni beta ale sistemelor de operare trebuie sa avem in vedere ca acestea pot contine erori, bug-uri sau alte probleme de incompatibilitate cu aplicatii. Nu este recomandat sa instalam macOS Ventura Public Beta pe un Mac folosit pentru productivitate sau pentru scoala. Daca totusi doriti sa instalati macOS Ventura Beta, este recomandat un backup complet al intregului sistem de operare.

Tutorial: Cum instalam macOS Ventura Beta pe Mac, iMac, MacBook

In primul rand, de pe Mac pe care dorim sa-l inrolam trebuie sa accesam Apple Beta Software si sa ne autentificam ca sa descarcam profilul de inrolare al macOS Ventura.

Sing In Apple Software Program
Sing In Apple Software Program

Dupa autentificare in programul Beta, selectam la sisteme de operare: macOS, apoi in partea de sus a paginii avem link-ul “Enroll Your Devices“.

Cum instalam macOS Ventura Beta
Enroll Your Devices

Rulam in pagina pana la butonul de download si descarcam profilul “Download the macOS Public Beta Access Utility“.

Download the macOS Public Beta Access Utility
Download the macOS Public Beta Access Utility

Pe Mac se va descarca fisierul macOSPublicBetaAccessUtility.pkg. Utilitar ce trebuie instalat.

Install Beta Profile Mac
Install Beta Profile Mac

La finalul instalarii profilului pentru macOS Ventura, se va deschide Sotware Update pentru a primi cea mai recenta versiune de macOS Ventura Public Beta.

Software Update Beta
Software Update Beta

Upgrade Now si asteptati sa se descarce noul macOS Ventura Beta. Practic acum incepem sa instalam macOS Ventura Beta pe Mac.

Cum instalam macOS Ventura Beta
macOS Ventura 13 Beta

Procesul de upgrade la macOS Ventura 13 Beta o sa dureze cateva minute, iar pentru instalarea finala va fi nevoie de restart. Pe perioada instalarii noului sistem de operare Mac va fi indisponibil.

Versiunea finala a macOS Ventura va fi lansata oficial in aceasta toamna si va putea fi instalata pe toate Mac, MacBook si iMac compatibile.

Stealth

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Articles

/ / / /
Tags: / / /
Back to top button