Cum instalam iOS 16 Beta, macOS Ventura, iPadOS 16 si watchOS 9

Odata ce Apple a anuntat noile versiuni de sisteme de operare, multi posesori de iPhone, iPad si Mac si-au pun intrebarea: “cum instalam iOS 16 Beta, macOS Ventura, iPadOS 16 si watchOS 9 inainte de lansarea versiunii finale?”.

Pentru sistemele de operare ale device-urilor Apple nu exista versiuni “leaked” asa cum intalnim la alti dezvoltatori. Sistemele de operare dezvoltate de Apple functioneaza numai pe device-urile companiei. Nu vom gasi tutoriale sau metode prin care sa instalam iOS pe Samsung, Huawei, OPPO, etc si nici macOS pe un PC, altul decat Mac. Exista totusi niste copii, dar acestea nu sunt nici pe departe conforme cu originalul.

Inainte de lansarea oficiala a sistemelor de operare pentru ecosistemul Apple, compania pune la dispozitia developerilor si curiosilor care doresc sa testeze in avans iOS, macOS, iPadOS, watchOS doua programe. Apple Developer Program si Apple Beta Software Program.

Cum instalam iOS 16 Beta, macOS Ventura, iPadOS 16 si watchOS 9, inainte de data lansarii oficiale?

Enroll in Apple Developer Program

Apple Developer Program ne permite sa instalam si sa testam viitoarele sisteme de operare numai daca avem un cont de develper. Acest cont Apple Developer se obtine in urma unui proces de verificare al Apple, iar daca sunteti eligibil veti plati $99/an abonamentul. Pe langa accesul la viitorul iOS, macOS, iPadOS sau watchOS, Apple pune la dispozitie si software-ul de dezvolatare aplicatii pentru sistemele de operare mentionate. Xcode si Xcode Cloud.

Dupa ce Apple va activeaza contul de developer, mergeti pe Apple Developer Program, unde puteti inrola device-urile in Beta si puteti instala viitoare versiuni de OS.

Nu se recomanda inrolarea in acest program decat dezvoltatorilor de aplicatii. Acestia trebuie sa le creeze sau sa le actualizeze in acord cu noile caracteristici ale viitorului OS. Practic acesta este si scopul programului. In momentul lansarii oficiale a iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, watchOS 9, aplicatiile sa fie deja compatibile cu noile cerinte.

La acest moment, sistemele de operare pentru iPhone si iPad sunt in stadiul de dezvoltare Beta 2 pentru developeri. iOS 16 si iPadOS 16 Beta 2.

Enroll in Apple Beta Software Program

Apple Beta Software Program este adresat tuturor posesorilor de device-uri Apple compatibile cu viitoarele sisteme de operare iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura si watchOS 9.
Apple permite accesul in acest program cam cu 3 luni inainte de data lansarii oficiale pentru publicul larg. Scopul este de a testa si a identifica erori si bug-uri pe un numar cat mai mare de device-uri, inainte de data lansarii. Astfel ca versiunea finala sa fie una stabila, testata in mai multe scenarii. Fiecare device inrolat in Apple Beta Software Program va trimite catre Apple rapoarte de utilizare. In plus utilizatorii au la indemana Feedback Assistant prin care pot raporta bug-uri sau alte probleme descoperite pe iPhone, iPad sau Mac.

Din luna iulie 2022, Apple Beta Software Program va fi disponibil pentru toti utilizatorii care doresc sa testeze viitoarele iOS, iPadOS si macOS inainte de data lansarii.

Cum instalam iOS 16 Beta, macOS Ventura, iPadOS 16 si watchOS 9

Inainte de a instala o versiune beta a unui sistem de operare este bine sa facem un backup total al device-ului. Versiunile beta pot contine erori, bug-uri, probleme de functionare ale unor aplicatii si alte inconveniente.

1. De pe device-ul pe care dorim sa-l inrolam in Apple Beta Software Program accesam: beta.apple.com/sp/betaprogram .

Cum instalam iOS 16 Beta pe iPhone
Cum instalam iOS 16 Beta pe iPhone

2. Ne autentificam cu Apple ID, apoi mergem pe “Enroll your iOS device” (pentru iPhone) si descarcam profilul Beta al iOS 16.

3. Instalam profilul beta si urmam pasii ceruti in procesul de inrolare.

4. Dupa instalarea profilului Beta dam restart device-ului apoi mergem la “Settings” → “General” → “Software Update” si instalam noul iOS.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » iHowTo » Cum instalam iOS 16 Beta, macOS Ventura, iPadOS 16 si watchOS 9

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR