Cum adaugi un cont de email business pe iPhone sau iPad

Daca ai nevoie sa adaugi un cont de email business pe iPhone sau iPad, in acest tutorial o sa vezi pas cu pas cum poti sa faci acest lucru.

iPhone si iPad folosesc sisteme de operare foarte asemanatoare (iOS si iPadOS), iar pasii prin care poti adauga un cont de email in aplicatia Mail, sunt asemanatori.

Aplicatia Mail de pe iOS si iPadOS ofera suport rapid pentru conturile de email pe domenii precum: iCloud.com, Microsoft Exchange, Google, Yahoo, Aol si Outlook.com.

Daca ai o adresa de email business, aceasta presupune un nume de domeniu personalizat, care este nevoie sa-l configurati manual in aplicatia Mail. Cel mai probabil adresa de email este facuta pe domeniul web al companiei.

Cum adaugi un cont de email business pe iPhone sau iPad

Inainte sa adaugi un cont de email business pe iPhone sau iPad, asigura-te ca stii toate datele tehnice ale contului de email. Pe langa user si parola, ai nevoie de serverul de email pentru incoming (POP/IMAP), serverul de email pentru outgoing (SMTP), porturile aferente celor doua protocoale si setarile de securitate.

1. Deschizi “Settings” pe iPhone sau iPad, mergi la Mail, Accounts > Add Account apoi la Other, pentru a adauga o adresa de email de pe un domeniu business sau personal.

Cum adaugi un cont de email business pe iPhone sau iPad
Add Email Account on iPhone or iPad

2. Prin intermediul aplicaitei Mail putem adauga mai multe tipuri de conturi, inclusiv pentru Calendar sau Contacts. Pe noi ne va interesa optiunea pentru Mail. Add Mail Account.

Add Business Mail Account
Add Business Mail Account

3. In caseta care se deschide, adaugi datele pentru noul cont de email, apoi apesi pe “Next“.

Add new email account
Add new email account

4. In contunuare, trebuie sa alegi ce protocol vrei sa folosesti pentru mesajele primite. IMAP sau POP (vezi aici care este diferenta) si sa setezi serverele de expediere si primire mesaje.

Email Server Settings
Email Server Settings

Apsati Next dupa ce va asigurati ca ati introdus toate datele de autentificare la serverul de email si asteptati pana se face verificarea.

Related:

Unele servicii ofera pe langa Mail si posibilitatea de sincronizare Note, Contacts sau Calendar. Alegeti optiunile care va intereseaza sa le adaugati pe iPhone sau iPad, dupa care apasati “Save“.

In acest fel ai reusit adaugi un cont de email pe iPhone sau iPad. Mergi in aplicatia Mail si poti expedia primul mesaj de “test” ca sa te asiguri ca totul functioneaza bine.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » iHowTo » iHowTo - iOS » Cum adaugi un cont de email business pe iPhone sau iPad

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR