[IOS 9 Tips] Cauta cuvant / cuvinte intr-o pagina web deschisa cu Safari pe iPhone sau iPad

Safari este web browserul dezvoltat de Apple si prezent pe toate device-urile mobile cu iOS  (iPhone, iPad si iPod Touch) dar si pe device-urile cu sistem de operare OS X (iMac, MacBook Pro, MacBook Air)
Odata cu lansarea iOS 9,  Apple a introdus un nou feature pentru aplicatia web browser Safari. Posibilitatea de a cauta cuvinte, caractere sau fraze intr-o pagina web deschisa cu Safari pe iPhone, iPad sau iPod Touch.

Cum cautam cuvinte sau fraze intr-o pagina deschisa cu Safari pe iOS 9

1. In primul rand bineinteles ca va trebui sa deschidem aplicatia Safari si sa accesam o pagina web in continutul careia sa cautam cuvintele care ne intereseaza.

2. In pagina deschisa, mergem in bara de adresa web din partea de sus si tastam cuvantul care ne intereseaza sa-l cautam. Pentru exemplul nostru am deschis pagina “stealthsettings.com” si cautam in continutul ei cuvintele “stealth settings“.

IMG_0187

3. Aplicatia Safari ne va afisa trei grupe de cautare. Cautare cu sugestii pe Google, cautare dupa cuvinte in bookmarks si in history, iar in cea de a treia grupa este cautare in pagina.
Asadar, click pe Find “stealth settings” sub optiunea “On This Page (2 matches)” si vom fi dusi direct la cuvantul cautat.

IMG_0188

In cazul in care cuvantul / cuvintele cautate se repeta de mai multe ori pe aceeasi pagina, navigam pe sagetile “up” / “down” din partea de jos a browser-ului Safari.

How to » iHowTo » iHowTo - iOS » [IOS 9 Tips] Cauta cuvant / cuvinte intr-o pagina web deschisa cu Safari pe iPhone sau iPad

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment