Cum dezactivezi Safari AutoFill Contacts

Un tutorial simplu în care înveți cum dezactivezi Safari AutoFill Contacts. Astfel, atunci când ai de completat date într-un formular web, nu o să mai primești sugestii cu contactele din agendă (aplicația Contacts).

Întâi de toate să vedem pe scurt ce este AutoFill pentru browser-ul web și la ce ajută.

Autofill web forms este o funcție care permite browserului să completeze automat formularele sau câmpurile de introducere a datelor cu informațiile salvate anterior. Această caracteristică este concepută pentru a economisi timpul utilizatorului și pentru a facilita introducerea repetitivă a informațiilor personale sau a altor detalii în formulare online.

De exemplu, AutoFill este foarte util atunci când completezi un formular de înregistrare pe un site web sau magazin online. Browserul poate să-ți ofere sugestii cu privire la informațiile salvate anterior, cum ar fi: numele, adresa de e-mail, adresa de livrare și numărul de telefon.

Tot în opțiunile AutoFill pentru Safari puteți adăuga carduri bancare. Astfel, atunci când aveți de făcut o plată online, datele cardului bancar pot fi completate automat.

Cu toate aceste avantaje, nu știu de ce browser-ul Safari aduce de multe ori contactele în sugestiile de autocompletare, iar cea mai simplă soluție să scapi de această problemă este să dezactivezi AutoFill contacte pentru macOS.

Cum dezactivezi Safari AutoFill Contacts

Mergi în setările Safari (Settings), apoi la tab-ul “AutoFill” dezactivezi opțiunea: “Using information from my contacts“.

Cum dezactivezi Safari AutoFill Contacts
AutoFill Contacts

Related: Top 5 avantaje ale utilizarii Safari pe dispozitive Apple (Mac, iPhone si iPad)

Odată dezactivată această opțiune, atunci când ai de complatat formulare web, nu vor mai fi aduse informații din contacte.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum dezactivezi Safari AutoFill Contacts

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR