Safari Technology Preview – Descopera cum vor evolua tehnologiile web: HTML, JavaScript si CSS

Nu este Safari nici pe departe cel mai popular web browser, insa pentru utilizatorii de macOS cu un nivel de experienta mai ridicat, Safari este cu siguranta browser-ul default pe Mac. Daca luam in calcul ca aproape toti utilizatorii de Mac au si un iPhone sau iPad, atunci cu siguranta Safari este cea mai buna alegere. Sincronizarea in timp real intre device-uri functioneaza perfect. De la “Favorites” si “Bookmarks” pana la parole si cookies.

Add-ons si extensii aproape inexistente, posibilitati de modificare sursa imposibil de efectuat, fac din Safari un browser foarte stabil, rapid si mai ales…sigur.

Chiar daca Apple a renuntat sa mai dezvolte versiunea de Windows, pentru macOS lucrurile stau cu totul altfel. Pe langa update-urile regulate primite de versiunea “stabila”, Apple lucreaza in paralel si la Safari Technology Preview.

Ce este Safari Technology Preview?

Am putea spune ca este un fel de versiune “beta” a ceea ce va urma in versiunea standard a Safari.
Safari Technology Preview este decicat dezvoltatorilor web, oferind o imagine a ceea ce va urma in viitoarele tehnologii web, in dezvoltarea efectelor vizuale pentru web, oferind totodata noi tool-uri.
Cu ajutorul Safari Technology Preview se pot testa noutatile in materie de HTML, JavaScript si CSS.

Safari Technology Preview include cea mai recenta versiune de WebKit. Motorul de randare care sta la baza Safari.
Actualizarea Safari Technology Preview se face foarte simplu, din App Store, ca oricare alta aplicatie Apple prezenta pe Mac.

Dezvoltatorii web interesati de aceasta versiune, o pot descarca direct de pe site-ul Apple, la adresa aceasta.

O lista completa a update-urilor si noutatilor, o puteti gasi la adresa: webkit.org/blog/.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Safari Technology Preview – Descopera cum vor evolua tehnologiile web: HTML, JavaScript si CSS

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment