Chrome Flags – Cum putem activa caracteristicile ascunse ale Google Chrome [Dark Mode]

Inaintea de lansarea unor caracteristici, Google adauga in Chrome asa zisele “flags”. Acestea sunt caracteristicile ascunse ale Google Chrome care o parte din ele urmeaza sa fie prezente pe viitoarele versiuni finale.
Chrome Flags sunt optiuni relativ ascunse, insa cu o simpla linie tastata in bara de adrese, aceste noi optiuni adaugate deja in Chrome 78 pot fi deja testate de utilizatori.

Cum accesam caracteristicile ascunse ale Google Chrome [Flags]

Inainte de toate, va spunem ca aceste noi optiuni sunt ceva similar unui beta. Adica aceste extensii / optiuni nu sunt inca finalizate, motiv din care pot aparea erori. O sa descoperiti ca sunt foarte mult optiuni noi Chrome Flags insa nu va indemnam sa activati prea multe. Este un raport direct proportional intre numarul de Chrome Flags activate si sansele sa aveti in browser instabil.
De asemenea, aveti in vedere ca Google poate elimina oricand aceste optiuni. Prezenta lor in Chrome Flags nu inseamna ca ele vor fi prezente neaparat pe o versiune urmatoare a Google Chrome.

Daca vreti sa descoperiti noile optiuni din spatele Chrome 78, tot ce trebuie sa faceti este sa tastati in bara de adresa URL (address bar):

chrome://flags

Apasati “Enter” si o sa afiseaza o lista foarte mare de optiuni “Experiments” din care va sfatuim sa activati numai ce va starneste neaparat curiozitate.

Google Chrome Flags
Chrome Flags

Chrome Flags poate fi accesat pe toate device-urile Linux, Windows, iPadOS, Chrome OS, macOS, care au instalata cea mai recenta versiune de Google Chrome.

Daca va trece prin minte o optiune, va sfatuim sa folositi bara de cautare (search bar) si sa activati ce va intereseaza. De exemplu, daca sunteti fan interfata “dark”, puteti forta Chrome sa afiseze pe dark tot continutul web.

Cum activam Dark Mode in Chrome pentru toate paginile web

Mergem in Chrome Flags si cautam optiunea “Force Dark Mode for Web Contents“. O activam, apoi restartam Google Chrome pentru ca schimbarea sa aibe efect.

Chrome Dark Mode
Chrome Dark Mode

Dupa repornirea browser-ului, o sa vedeti ca tot continutul site-urilor care in mod normal era afisat pe schema “light”, acum va fi “dark”. Cel mai clar exemplu este stealthsettings.com, care in momentul de fata nu ofera o versiune dark, dar care cu Chrome Flag – Dark Mode, se schimba total.

Caracteristicile ascunse ale Google Chrome
Caracteristicile ascunse ale Google Chrome

Cum cream grupuri de tab-uri in Google Chrome

Pentru cei amatori de organizarea tab-urilor, Chrome Flags ofera posibilitatea de grupare a tab-urilor in functie de continut. Tab Groups.

Tabs Groups
Tab Groups

Grupurile nou create pot fi editate. Se poate schimba numele grupului de tab-uri si se poate alege o culoare specifica pentru fiecare in parte.

Groups
Groups

Oricand puteti renunta la aceste caracteristici prin dezactivarea lor din acelasi loc de unde le-ati activat. Disabled & Relaunch.

In lupa cu scripturile specifice pentru spart parole de utilizatori, multe pagini web cer introducerea username pe o pagina web, apoi parola intr-o alta pagina. Optiunea “Username First Flow” din Chrome Flags va salva automat numele de utilizator pentru a fi completat automat pe alte pagini web, fara a mai fi nevoie sa-l tastati de fiecare data.

Ramane de vazut cate din aceste Chrome Flags vor fi prezente pe viitoarele versiuni finale ale Google Chrome. Este  bine totusi ca avem oricum acces la ele.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Noteworthy » Chrome Flags – Cum putem activa caracteristicile ascunse ale Google Chrome [Dark Mode]

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR