Chrome Flags – Cum putem activa caracteristicile ascunse ale Google Chrome [Dark Mode]

Inaintea de lansarea unor caracteristici, Google adauga in Chrome asa zisele “flags”. Acestea sunt caracteristici care o parte din ele urmeaza sa fie prezente pe viitoarele versiuni finale.
Chrome Flags sunt optiuni relativ ascunse, insa cu o simpla linie tastata in bara de adrese, aceste noi optiuni adaugate deja in Chrome 78 pot fi deja testate de utilizatori.

Cum accesam Chrome Flags si cum activam o noua caracteristica (un Flag)

Inainte de toate, va spunem ca aceste noi optiuni sunt ceva similar unui beta. Adica aceste extensii / optiuni nu sunt inca finalizate, motiv din care pot aparea erori. O sa descoperiti ca sunt foarte mult optiuni noi Chrome Flags insa nu va indemnam sa activati prea multe. Este un raport direct proportional intre numarul de Chrome Flags activate si sansele sa aveti in browser instabil.
De asemenea, aveti in vedere ca Google poate elimina oricand aceste optiuni. Prezenta lor in Chrome Flags nu inseamna ca ele vor fi prezente neaparat pe o versiune urmatoare a Google Chrome.

Daca vreti sa descoperiti noile optiuni din spatele Chrome 78, tot ce trebuie sa faceti este sa tastati in bara de adresa URL (address bar):

chrome://flags

Apasati “Enter” si o sa afiseaza o lista foarte mare de optiuni “Experiments” din care va sfatuim sa activati numai ce va starneste neaparat curiozitate.

Chrome Flags poate fi accesat pe toate device-urile Linux, Windows, iPadOS, Chrome OS, macOS, care au instalata cea mai recenta versiune de Google Chrome.

Daca va trece prin minte o optiune, va sfatuim sa folositi bara de cautare (search bar) si sa activati ce va intereseaza. De exemplu, daca sunteti fan interfata “dark”, puteti forta Chrome sa afiseze pe dark tot continutul web.

Cum activam Dark Mode in Chrome pentru toate paginile web

Mergem in Chrome Flags si cautam optiunea “Force Dark Mode for Web Contents“. O activam, apoi restartam Google Chrome pentru ca schimbarea sa aibe efect.

Dupa repornirea browser-ului, o sa vedeti ca tot continutul site-urilor care in mod normal era afisat pe schema “light”, acum va fi “dark”. Cel mai clar exemplu este stealthsettings.com, care in momentul de fata nu ofera o versiune dark, dar care cu Chrome Flag – Dark Mode, se schimba total.

Cum cream grupuri de tab-uri in Google Chrome

Pentru cei amatori de organizarea tab-urilor, Chrome Flags ofera posibilitatea de grupare a tab-urilor in functie de continut. Tab Groups.

Grupurile nou create pot fi editate. Se poate schimba numele grupului de tab-uri si se poate alege o culoare specifica pentru fiecare in parte.

Oricand puteti renunta la aceste caracteristici prin dezactivarea lor din acelasi loc de unde le-ati activat. Disabled & Relaunch.

In lupa cu scripturile specifice pentru spart parole de utilizatori, multe pagini web cer introducerea username pe o pagina web, apoi parola intr-o alta pagina. Optiunea “Username First Flow” din Chrome Flags va salva automat numele de utilizator pentru a fi completat automat pe alte pagini web, fara a mai fi nevoie sa-l tastati de fiecare data.

Ramane de vazut cate din aceste Chrome Flags vor fi prezente pe viitoarele versiuni finale ale Google Chrome. Este  bine totusi ca avem oricum acces la ele.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment