Cum activezi Dark Mode pentru documente Word in versiunea Web

Testerii Office Insider au cerut in repetate randuri introducerea Dark Mode pentru documente Word in versiunea Web a aplicatiei, iar Microsoft pare sa tina cont tot mai mult de feedback.
Dark Mode este disponibil de mult timp pentru aplicatiile desktop si mobile ale Microsoft Word, insa aceasta optiune lipsea din versiunea web.

Modul intunecat (Dark Mode) este foarte util in special pentru cei care lucreaza noaptea la calculator. S-a dovedit ca ofera mai mult confort la citire si un stres mai mic pentru ochi, decat daca privim la documente sau meniuri cu fundal alb.

Cum activezi Dark Mode pentru documente Word in versiunea Web

Inainte sa vezi cum activezi Dark Mode pentru documente Word, trebuie sa facem cateva specificatii. “Dark Mode” se refera in primul rand la interfata alicatiei, la meniurile acesteia. Aceasta caracteristica este de mult prezenta in versiunile mobile si desktop ale aplicatiilor Microsoft 365. Atunci cand Dark Mode este activat, cu ajutorul optiunii “Switch Background” se va schimba in modul intunecat si backgroundul documentului. Asta nu inseamna ca documentul va fi salvat in Dark Mode. El doar poate fi vizualizat si editat pe acest mod. Astfel ca daca printati documentul sau il trimiteti altcuiva care nu are Dark Mode activat in Microsoft Word, acesta va avea background alb.

1. Activezi Dark Mode in aplicatia Microsoft Word pentru Web. Click pe “View” → “Dark Mode“.

Cum activezi Dark Mode pentru documente Word in versiunea Web
Enable Dark Mode in Word (Web version)

Odata activat Dark Mode, meniurile aplicatiei Word vor avea aspect intunecat. Nu si documentul pe care-l editam.

2. Dupa activarea Dark Mode o apara butonul pentru optiunea Switch Background. Cu ajutorul acestei optiuni se va schimba si schema de culoare pentru documentul editat.

Switch Background in Word Dark Mode

Switch Background (Dark Mode) in Word (web)

Dark background Word Documents

Dark Mode s-a dovedit ca ofera o experienta mai buna pentru utilizatori si foarte multi prefera aceasta interfata pe sistemele de operare. Incepand cu iOS 13 (in 2019) si macOS Mojave (in 2018), Apple au fost printre primii care au oferit suport nativ pentru Dark Mode pe sistemele de operare.
Microsoft a introdus Dark Mode incepand cu Windows 10, insa in prima faza aceasta interfata a lasat mult de dorit si a fost o dezamagire pentru utilizatori. Actualizarile ulterioare au schimbat insa Dark Mode, iar acum este cea mai utilizata interfata UI pentru Windows.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Microsoft Office » Microsoft Office Word » Cum activezi Dark Mode pentru documente Word in versiunea Web

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR