Microsoft Copilot pentru Microsoft 365 (Excel, Word, PowerPoint)

Microsoft face un pas major în ceea ce privește suita de aplicații Office (Microsoft 365). Recent, compania a anunțat integrarea Microsoft Copilot pentru Microsoft 365. Asta înseamnă că utilizatorii se vor putea crea și edita documente Excel, Word, PowerPoint sau pot crea conversații pe e-mail cu ajutorul inteligenței artificiale generative.

După ce inteligența artificială a fost introdusă în Bing, era de așteptat ca GPT-4 AI să fie prezent în tot mai multe servicii și aplicații. Mai ales în cele care implică productivitate, așa cum este Microsoft 365 (Office).

Din prezentarea făcută, cu Microsoft Copilot pentru Microsoft 365, utilizatorii își vor dezlănțui creativitatea. Nu prea știu cum se va întâmpla această dezvoltare a creativității dacă fac o paralelă cu ChatGPT, pe care elevii și studenții îl folosesc la școală pentru teme și activități care ar fi trebuit să le antreneze creierul și să-i facă mai creativi. Oricum, este o altă discuție.

Microsoft 365 Copilot va ajuta în mod sigur la sporirea productivității în cadrul unei companii, cu mai puține resurse umane. Oricât s-ar spune că inteligența artificială nu va lua locul oamenilor în companii, este aproape imposibil de crezut și este un non-sens, dacă ne uităm la ceea ce spune Microsoft.

Ce poți face cu Microsoft Copilot pentru Microsoft 365?

Mediile în care a fost testat GitHub Copilot au dat rezultate mai mult decât satisfăcătoare pentru companii. 88% au spus că au devenit mai productivi cu Microsoft 365 Copilot, 74% au reușit să se concentreze mai mult pe munca efectivă, în timp ce 77% spun că au petrecut mai puțin timp căutând informații și exemple. Practic, 20% din timp este consumat pe munca care contează cu adevărat, în timp ce 80% din timp este consumat cu munca aglomerată care împiedică procesul de producție. Acești 80% înseamnă începerea redactării unui document în Word, crearea de mesaje noi și răspunsuri la e-mail în Outlook, începerea unei prezentări în PowerPoint sau foi de calcul și analize în Excel. Toate acestea pot fi făcute de Copilot în doar câteva secunde.

Tot ce are de făcut utilizatorul este să ceară prin mesaj text sau vocal (prompturi) ce anume dorește să realizeze. Fie că este vorba de o prezentare în PowerPoint, de compunerea unui nou mesaj în Outlook sau de obținerea rapoartelor și analizelor în Excel. Practic, se va elimina timpul petrecut cu compunerea textelor și inserarea diverselor elemente în Office.

Iată un exemplu de prezentare PowerPoint cu Copilot, publicat recent de Microsoft.

Utilizare Microsoft Copilot în PowerPoint

Într-un demo expus de Microsoft, promptul a cerut realizarea în PowerPoint a unei prezentări pentru o fată care tocmai a absolvit liceul. Tasha a absolvit liceul Glenwood Springs, joacă fotbal, face teatru și este fruntaș în clubul de electronică. Prezentarea trebuie să fie amuzantă, festivă și să conțină două sfaturi. Să fie îndrăzneață și aventuroasă.

Înainte să genereze un rezultat final în PowerPoint, Microsoft Copilot va căuta în contul Microsoft al utilizatorului toate informațiile despre Tasha. De la mesaje, însemnări în calendar și până la fotografiile din OneDrive.

Rezultatul final este absolut uimitor. Copilot a reușit să creeze o prezentare complexă în care este celebrată absolvirea liceului de către Tasha.

După ce a fost generată prezentarea, utilizatorul poate edita foarte ușor fiecare slide generat de Microsoft Copilot în PowerPoint. Modificările pot fi făcute fie manual, fie prin alte prompturi, utilizând în continuare inteligența artificială pentru înlocuirea și editarea de texte, imagini, video sau efecte de tranziție.

Edit PowerPoint Presentation with Microsoft Copilot
Edit PowerPoint Presentation with Microsoft Copilot

Pentru această prezentare timpul de execuție a fost redus cu 90%, folosind Microsoft Copilot pentru Microsoft 365.

Related: Cum utilizezi Windows Copilot pentru Windows 11

Cum poate fi utilizat Microsoft Copilot la nivel de organizație (Business)

O altă sferă în care poate activa Copilot, pe lângă cea individuală, este la nivel de organizație.

Prin Business Chat, Microsoft Copilot va ajuta nu numai la productivitatea individuală, ci și în cadrul organizației, devenind astfel cu adevărat parte din echipă. Prin Business Chat, Microsoft Copilot poate să facă transcrierea unei ședințe sau întâlniri de afaceri, să analizeze opiniile, ideile și dorințele fiecărui participant, iar la final să facă rezumate și să ofere soluții.

În concluzie, integrarea Microsoft Copilot pentru Microsoft 365 va schimba fundamental modul de lucru cu aplicațiile Excel, Words, PowerPoint și modul de organizare a sarcinilor în cadrul organizațiilor. Fie că ne place sau nu, acesta este viitorul tehnologiei, iar adevărații câștigători vor fi cei care or să învețe să lucreze cât mai eficient cu inteligența artificială (AI).

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Microsoft Office » Microsoft Copilot pentru Microsoft 365 (Excel, Word, PowerPoint)
Leave a Comment