Cum poți să editezi fișiere Excel și Word fără Microsoft Office instalat

Ai nevoie urgentă să editezi un document Word sau un tabel Excel, dar nu ai instalat Microsoft Office pe calculator? Nicio problemă! Nu e nevoie să investești timp și bani în achiziționarea și instalarea programelor. Poți să editezi fișiere Excel și Word fără Microsoft Office instalat, direct din contul tău Microsoft, în browser.

Principalul avantaj al acestei metode, este acela că poți edita documente de pe orice calculator cu conexiune la internet, indiferent de sistemul de operare (Windows, macOS, Linux) sau de browser. În plus, toate documentele sunt salvate automat în contul tău Microsoft, deci nu riști să pierzi datele.

Cum poți să editezi fișiere Excel și Word fără Microsoft Office instalat

În primul rând, ca să poți să editezi online fișiere Excel, Word, PowerPoint sau alte documente Microsoft Office, ai nevoie de un calculator cu conexiune la internet și un cont Microsoft. Dacă nu ai deja un cont Microsoft, urmează pașii de mai jos pentru a deschide unul.

Creează un cont Microsoft

Acest pas este numai dacă nu aveți deja un cont Microsoft.

1. Deschide în orice browser adresa web: account.microsoft.com, apoi click pe “Sign In”.

Microsoft Account
Microsoft Account

2. La următorul pas, trebuie să faceți click pe “Create One!”. Aici aveți posibilitatea să utilizați o adresă de email existentă sau să creați una nouă.

Create Microsoft Account
Create Microsoft Account

3. În continuare, urmați pașii pentru a crea noul cont Microsoft. Va fi nevoie să selectați regiunea din care sunteți, data nașterii și codul de confirmare primit pe adresa de email folosită la înregistrarea noului cont.

Verify email Address
Verify email Address

După ce ai finalizat acești pași, vei putea utiliza noul cont Microsoft ca să editezi fișiere Excel sau Word de la orice calculator, de oriunde, fără să fie nevoie să aplicațiile Microsoft Office instalate.

Creează, editează și salvează fișiere Excel, Word, PowerPoint fără Microsoft Office instalat

După ce ai creat noul cont Microsoft sau te-ai autentificat într-un cont deja existent, mergi la aplicațiile online Microsoft Office și alege tipul de document cu care vrei să lucrezi. Poți să lucrezi online în aproape toate aplicațiile disponibile în Microsoft 365 sau în versiunile mai vechi de Microsoft Office.

Click în colțul din stânga sus, la “App launcher” și deschide aplicația Microsoft Office în care vrei sa lucrezi.

Cum poți să editezi fișiere Excel și Word fără Microsoft Office instalat
Microsoft Office Apps Online

Cum poți să creezi și sa editezi online fișiere Microsoft Word.

Din lista de aplicații Microsoft 365 disponibile în browser, selectezi Word. Ai posibilitatea să creezi un nou document blank pe care să-l editezi de la zero, sau să folosești din template-urile Word puse la dispoziție de Microsoft.

Aplicațiile online Microsoft 365 oferă aproape toate opțiunile aplicațiilor Microsoft Office dedicate instalării pe calculator. Opțiune de formatare text, inserare de tabele, imagini, video și alte elemente în document, formule Excel, plus multe alte opțiuni specifice fiecărui tip de document.

Editezi fișiere Excel și Word fără Microsoft Office instalat
Edit Microsoft Office Documents Online

Salvarea și partajarea documentelor Microsoft 365

Documentele Microsoft 365 editate online în contul Microsoft, sunt salvate automat în timp real, putând fi accesate de pe orice dispozitiv sau calculator pe care conectezi contul tău Microsoft.

De asemenea, din contul tău Microsoft ai posibilitatea să exporți documentul creat online, în format editabil pentru aplicațiile instalate Word (.docx), Excel (.xlsx), PowerPoint. În cazul în care ai instalată aplicația OneDrive pe calculator, nu mai este nevoie de export. Documentele vor fi prezente în folderul sincronizat al aplicației OneDrive.

Exportul documentelor Microsoft 365 create online, se poate face foarte simplu, în cel puțin două moduri: din spațiul de stocare OneDrive, sau direct din pagina de editare a documentului Word, Excel sau PowerPoint.

Exportul documentelor Microsoft 365 din OneDrive

Ca să exporți documentele Microsoft 365 din contul tău onlie, tot ce trebuie să faci este să te autentifici cu contul Microsoft pe onedrive.live.com, să mergi cu cursorul deasupra documentului, apoi click pe cele trei puncte ale meniului de opțiuni rapide.

De asemenea, exportul unui document Word sau Excel se poate face și din pagina de editare sau de vizualizare. Click pe tab-ul “File” > “Save as” > “Download a copy”.

Documentele Word sau Excel exportate din contul online Microsoft 365 vor putea fi editate apoi pe aplicațiile Microsoft Office instalate pe calculator sau pe aplicații compatibile pentru editarea de documente Office.

În concluzie, dacă ai nevoie să vizualizezi, să creezi sau să editezi documente Word, Excel, PowerPoint sau OneNote, nu este neapărat nevoie să ai instalată suita de aplicații Microsoft Office sau Microsoft 365. Pentru ca să editezi fișiere Excel sau Word fără Microsoft Office instalat, poți accesa contul tău online Microsoft. De aici vei avea acces gratuit la toate aceste opțiuni pentru documentele tale.

Related: Cum poți să utilizezi Copilot în Excel pentru foi de calcul

De asemenea, există și alte alternative online gratuite pentru editarea documentelor Office, precum Google Docs și LibreOffice Online.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Microsoft Office » Cum poți să editezi fișiere Excel și Word fără Microsoft Office instalat
Leave a Comment