Cum instalezi Numbers, Pages pe vechile versiuni macOS

Numbers, Pages și Keynote sunt aplicații office dezvoltate de Apple, acestea fiind corespondente cu Excel, Word și PowerPoint, de la Microsoft. Dacă ai un model mai vechi de Mac este foarte posibil să nu mai poți instala aceste aplicații. În acest tutorial îți arăt pas cu pas, cum instalezi Numbers, Pages pe vechile versiuni macOS.

Aplicațiile Numbers, Pages și Keynote, pot fi instalate numai din App Store, fiind aplicații dezvoltate de Apple. Problema apare atunci când ai un model de Mac vechi, cu sistem de operare macOS Catalina (10.15) sau mai vechi, iar noile versiuni ale aplicațiilor nu mai sunt compatibile. Trebuie să aveți instalată o versiune de macOS 11 sau mai nouă pentru a putea instala Numbers, Pages și Keynote din App Store. Din păcate, tot din cauza unor limitări impuse de Apple, acest lucru este imposibil pe modele de Mac sau MacBook mai vechi.

“We could not complete your purchase.
Numbers can’t be installed on “macOS” because macOS version 11 or later is required.”

Numbers can’t be installed on “macOS” because macOS version 11 or later is required.
Numbers can’t be installed on “macOS” because macOS version 11 or later is required.

Cum instalezi Numbers, Pages pe vechile versiuni macOS

Pentru ca să poți să instalezi Numbers, Pages și Keynote pe macOS Catalina (sau versiuni mai vechi), este nevoie de vechile versiuni ale acestor aplicații. Dacă în trecut le-ai mai avut instalate, aplicațiile sunt păstrate în iCloud cu versiunile de la acel moment, putând fi descărcate din App Store.

Așadar, ca să mai poți instala Numbers, Pages sau Keynote pe un Mac cu sistem de operare macOS 10.15 sau mai vechi, prima condiție este să ai un Apple ID de pe care în trecut ai mai avut instalate aceste aplicații.

1. Pe calculatorul Mac sau MacBook pe care vrei să instalezi Numbers, Pages sau Keynote, deschizi App Store, apoi mergi la user-ul tău, din partea stângă, jos.

2 (Opțional). În “Account” aveți listate toate aplicațiile care au fost instalate prin App Store de-a lungul timpului. Tot de aici, puteți accesa și lista aplicațiilor altui membru al familiei, dacă acesta are activat Family Sharing. Puteți instala aplicațiile Numbers, Pages sau Keynote și de la alt membru al familiei, dacă acesta le-a avut instalate în trecut.

3. Rulați în jos (fară să folosiți căsuța de căutare), până găsiți aplicațiile pe care doriți să le instalați, apoi click pe semnul de descărcare (download) din iCloud.

Related: Cum poti sa dezinstalezi complet aplicatiile pe macOS

În acest fel, vei putea instala Numbers, Pages și Keynote pe vechile modele de Mac, care nu mai accepta noile versiuni macOS. Din App Store > Apple ID > Purchased, aplicațiile se vor instala cu vechile versiuni compatibile.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum instalezi Numbers, Pages pe vechile versiuni macOS
Leave a Comment