Clipchamp Premium inclus in abonamentele Microsoft 365

Stim ca Microsoft Office va deveni istorie, iar in locul sau va fi Microsoft 365, un serviciu bazat exclusiv pe abonamente. In Microsoft 365 sunt incluse toate aplicatiile office (Excel, Word, PowerPoint, Access, etc), OneDrive, iar mai nou, Microsoft 365 include si Clipchamp premium.

De-a lungul anilor, sistemele de operare Windows nu au fost prea ofertante cu aplicatiile de editare video incluse. Incepand cu Windows XP, Microsoft a introdus in 2001 prima versiune de Windows Movie Maker, care a fost prezent pana la Windows 7.

Windows Movie Maker a fost retras oficial la inceputul lui 2017, iar in locul aplicatiei, caracteristicile de editare video au fost incluse in Microsoft Photos pentru Windows 10 si Windows 11.

Incepand cu Windows 11 22H2, Microsoft a introdus Clipchamp ca aplicatie default de editare video, ale carei caracteristici premium sunt incluse acum in abonamentul Microsoft 356. Poate este putin ciudat ca la pachet cu Excel, Word si alte aplicatii office utilizatorii sa primeasca si acces premium la Clipchamp, insa cel mai probabil Microsoft doreste sa ofere cat mai multe aplicatii de productivitate in Microsoft 365. De altfel Microsoft a inclus relativ recent si Microsoft Editor alaturi de aplicatiile ofiice din Microsoft 365.

Aplicatia Clipchamp a fost cumparata de Microsoft Corporation in septembrie 2021, devenind parte a portofoliului companiei prin subsidiara Clipchamp Pty Ltd.
Aplicatia ofera suport de editare video intr-un mod foarte simplu si rapid. Se poate crea si edita continut video pentru prezentari, productie publicitara sau pentru Instagram, Facebook, YouTube si alte platforme care gazduiesc continut video.

Clipchamp Premium Video Editor
Clipchamp Premium Video Editor

Diferentele dintre Clipchamp Free si Clipchamp Premium (Essentials) – Windows 11 Video Editor

Atat versiunea gratuita cat si Clipchamp premium ofera suport de editare video si export la rezolutie de pana la 1080p HD. Diferenta dintre pachetul “free” si cel “essentials” (premium) o fac filtrele, efectele si accesul la resurse foto, video si audio in aplicatie. Utilizatorii care nu folosesc un abonament separat pentru Clipchamp sau nu au Microsoft 365 pot utiliza o parte din caracteristicile premium, insa pe rezultatul final va fi aplicat un watermark.

Asadar, pentru editare primara de continut video nu este nevoie de versiunea premium. Daca aveti insa Microsoft 365, aveti disponibile toate caracteristicile Clipchamp Premium pentru editare video.

Clipchamp Video Editor in Windows 10

Asa cum am spus mai sus, Clipchamp vine ca aplicatie default de editare video in Windows 11 22H2, insa daca esti utilizator de Windows 10 nu ai de ce sa-ti faci probleme. Poti instala si rula aplicata atat in versiunea gratuita cat si in cea premium, impreuna cu pachetul Microsoft 365 instalat pe Windows 10.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Software » Clipchamp Premium inclus in abonamentele Microsoft 365
Leave a Comment