Diferențele dintre Microsoft 365 și Office 2021 (Opțiuni și Prețuri)

Microsoft Office este cu siguranță cea mai utilizată și indespensabilă suită de programe pentru utilizatorii de calculatoare din întreaga lume. Indiferent dacă sunteți un utilizator individual, un profesionist independent sau o companie, este important să înțelegeți diferențele dintre Microsoft 365 și Office 2021 pentru a beneficia la maximum de suitele de aplicații Office oferite de Microsoft și pentru a face o alegere informată.

Alegerea versiunii pachetului Microsoft Office este foarte importantă și trebuie să țineți cont în primul rând de necesitatea utilizării aplicațiilor din fiecare suită, numar de utilizatori și dispozitive pe care utilizați aplicațiile și bineînteles, de costuri.

Diferențele dintre Microsoft 365 și Office 2021 (Opțiuni și Prețuri)

Este important să luați în considerare nevoile și preferințele dvs. individuale atunci când decideți care dintre aceste două suite Office se potrivește cel mai bine pentru dvs. sau pentru companie.

Abonamente și prețuri Microsoft Office

Dacă esti un utilizator care are nevoie de Microsoft Office numai pentru aplicațiile Word, Excel, PowerPoint, atunci este foarte important să iei în calcul diferențele de preț dintre cele două versiuni ale suitei Microsoft Office.

Microsoft 365 este un serviciu bazat pe abonament lunar sau anual, care se asigură că aveți întotdeauna cele mai recente și moderne instrumente de productivitate de la Microsoft. Suita vine în două versiuni de abonament: Microsoft 365 Family, la prețul de $99.99 / an (sau $9.99 / lună) și Microsoft 365 Personal, pentru care abonamentul costă $69.99 / an ($6.99 / lună).

De cealaltă parte. Microsoft Office 2021 se plătește o singură dată, fară a fi nevoie de abonament lunar sau alte costuri ulterioare. Prețul (oficial) pentru licența Office Home & Student 2021 este de $149.99, însă sunt multe magazine online care vând licențele la prețuri mult mai mici, pentru această suită.

Opțiuni și aplicații disponibile în versiunile Microsoft Office

Pe lângă prețuri și modul de achiziție, diferențele dintre Microsoft 365 și Office 2021 sunt semnificative în ceea ce privește aplicațiile, numărul de utilizatori și de device-uri, actualizări și serviciile disponibile.

Related: Cum faci update la Microsoft 365 si Office 2021 pe Windows 11

Microsoft 365 include servicii suplimentare, precum spațiu de stocare în cloud (OneDrive), apeluri și conferințe online (Microsoft Teams) și integrare cu alte servicii Microsoft. Acestea sunt indisponibile în Office 2021, care se axează exclusiv pe aplicațiile desktop standard, precum Word, Excel, PowerPoint.

Abonamentul Microsoft 365 Family oferă un spațiu de stocare de 6TB în mediul OneDrive – Cloud, împărțit pentru 6 utilizatori care pot folosi aplicațiile din suită. Fiecare utilizator poate instala și utiliza Microsoft 365 pe 5 device-uri, simultan.

Microsoft 365 permite colaborarea în timp real cu documente și fișiere prin intermediul funcțiilor conectate la cloud. Utilizatorii pot lucra împreună în același document simultan și pot vedea modificările în timp real. Office 2021 nu dispune de aceste funcționalități de colaborare în timp real și necesită trimiterea manuală a fișierelor pentru a le partaja și a le edita în mod colectiv. Așadar, pentru productivitate în echipă, Microsoft 365 este cea mai bună soluție. Pe lângă opțiunile de colaborare, Microsoft 365 oferă și acces la aplicațiile Microsoft Teams și Skype.

În ceea ce privește clientul Outlook, acesta este disponibil numai pentru Microsoft 365. Există însă alternative robuste precum: Windows Mail sau Mozilla Thunderbird.

Diferențele dintre Microsoft 365 și Office 2021 (Opțiuni și Prețuri)
Diferențele dintre Microsoft 365 și Office 2021 (Opțiuni și Prețuri)

În concluzie, înainte să alegi ce versiune a suitei Microsoft Office vrei să cumperi, trebuie să ai în vedere gradul de utilizare al aplicațiilor din suită. Număr și tipuri de dispozitive pe care vrei să folosesti aplicațiile, necesitatea serviciului de stocare date în OneDrive, aplicația OneNote (disponibilă numai pentru Microsoft 365), necesități de colaborare cu alți utilizatori, actualizări și prețuri.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Microsoft Office » Diferențele dintre Microsoft 365 și Office 2021 (Opțiuni și Prețuri)
Leave a Comment