Ce sa alegem dintre Office 365 si Office 2019 / Word, Excel, PowerPoint si Outlook

Aproape ca nu exista utilizator de Windows care sa nu fi folosit macar o singura data unul dintre produsele Office ale Microsoft. Excel, pentru foi de calcul sau Word, pentru editare de documente, se regasesc pe calculatorul oricarui student sau angajat intr-o corporatie.
Parte din suita Office, pe langa Excel si Word, mai sunt o serie de aplicatii dedicate tot productivitatii. PowerPoint, Outlook (clientul de e-mail), Publisher si Access, completeaza pachetul de aplicatii Office, la care se mai adauga in unele pachete serviciile OneDrive si Skype.

Pe langa posibilitatea de utilizare Office onlone, Microsoft ofera utilizatorilor persoane fizice dar si companiilor mici, doua variante de Office. Office 365 si Office 2019.

Care este diferenta intre Office 365 si Office 2019

In esenta, ambele variante de Office ofera aceleasi aplicatii. Atat Office 365 cat si Office 2019 pune la dipozitia utilizatorilor aplicatiile: Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher. Principala lor carcateristica ce le face diferite, este forma de achizitionare a licentei. Licenta cu abonament lunar sau anual pentru Office 365 si licenta cumparata permanent pentru Office 2019.

Ca simplu utilizator, la prima vedere am spune ca este mai ok sa dam odata o suma de bani si sa avem o licenta permanenta pentru Office 2019, decat sa platim un abonament lunar sau anual pentru licenta de Office 365. Totusi intre cele doua variante sunt diferente imense, care inclina mult balanta catre Office 365 in multe scenarii. Sa vedem mai intai preturi pentru persoane fizice si pentru firme mici ale ambelor variante de Office.

Office 365 pentru acasa (home users) este diponibil in variantele: Office 365 Home si Office 365 Personal.

Office 365 Home costa $99.99 / an sau $9.99 / luna. Deci avantajul ar fi ca aveti doua luni gratuite daca achiztionati licenta pe un an. Aceasta este o solutie buna daca in familie aveti mai multi membri care folosesc Office. Un singur abonament poate fi utilizat de pana la 6 membri pe mai multe device-uri. Windows PC, Mac, tablete si telefoane cu Android, Windows sau iOS.  Pachetul contine: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher si Access.

Office 365 Personal, contine aceleasi aplicatii ca si pachetul Home, numai ca pentru $69.99 / an sau $6.99 / luna, abonamentul poate fi folosit de un singur utilizator.

La ambele variante de Office 365 sunt incluse serviciile OneDrive cu spatiu de stocare de 1 TB si Skype.

Office 2019 – Office Home & Student 2019 si Office Business 2019

Compatariv cu Office 365, licenta pentru Office 2019 se cumpara o singura data si aplicatiile pot fi instalate si utilizate pe un singur calculator. Pretul acesteia difera in functie de aplicatiile incluse in pachet. Pentru Office Home si Students, costa $149.99 si include aplicatiile Office: Word, Excel si PowerPoint, in timp ce pentru companii, versiunea Business mai include pe langa cele trei si Outlook. Pentru $249.99.

Nici una dintre versiunile Office 2019 nu include serviciile OneDrive si Skype.

Daca suntem in situatia de a cupara o licenta de Office, in primul rand trebuie sa avem in vedere care pachet ne avantajeaza cel mai mult si pentru cat timp avem nevoie sa folosim aplicatiile incluse in pachet. Pentru un student care ar avea nevoie de Office numai pentru cateva luni, o solutie ar fi Office 365 cu abonament lunar.
Un utilizator care intentioneaza sa foloseasca Office pe termen lung, problema se pune putin diferit. Office 365 ar impune un abonament lunar, in timp de Office 2019 poate fi platit numai o singura data. Trebuie avut in vedere totusi ca pentru Office 2019 utilizatorul nu va primi gratuit upgrade la versiunile majore viitoare. De exemplu, daca se va lansa peste un an sau doi o noua versiune de Office, utilizatorul va avea de ales intre a ramane la vechea versiune si a achizitiona o licenta pentru noul produs. Utilizatorii de Office 365 vor primi gratuit toate actualizarile aplicatiilor din pachet pe toata perioada abonamentului.
Si asistenta este foarte importanta. Office 2019 ofera 6 luni de asistenta, in timp ce Office 365 are asistenta pe toata perioada abonamentului.

O varianta si mai buna si gratuita, este Office Online. Serviciul poate fi accesat de oriunde prin intermediul unui web browser fara a fi nevoie sa instalati vreo aplicatie. Tot ce trebuie sa aveti este un cont gratuit de Microsoft (o adresa de e-mail). Aveti acces gratuit si de oriunde la Excel, Word, PowerPoint, Outlook, OneNote, SharePoint, Microsoft Teams si Yammer, de pe laptop, PC, tableta sau telefon.

*Preturile prezentate in acest articol sunt cele de pe pagina oficiala a Microsoft, la data redactarii.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Microsoft Office » Microsoft Office Excel » Ce sa alegem dintre Office 365 si Office 2019 / Word, Excel, PowerPoint si Outlook

Leave a Comment