Autopilot.dll WIL Error Was Reported – Fix Windows 11

Autopilot.dll WIL error was reported este o eroare tot mai intalnita pe sistemele de operare Windows 10 si Windows 11, a carei rezolvare de multi ori da batai de cap utilizatorilor.

Se intampla de foarte multe ori ca fisierele DLL sa fie prezente in erori ale sistemului de operare Windows sau ale unor aplicatii complexe care utilizeaza astfel de librarii. Autopilot.dll WIL error was reported nu face exceptie.

Se intampla in multe cazuri ca utilizatorii sa nu stie ca aceasta eroare este prezenta. Ea apare numai in Windows Event Viewer. Sinceri sa fim, putini stam sa verificam evenimentele Windows daca nu sesizam ca este ceva in neregula. Sunt insa si situatii in care eroare generata de libraria Autopilot.dll cauzeaza instabilitate de functionare a sistemului. Acesta ruleaza mai greu, se blocheaza sau apar restartari subite.

Autopilot.dll WIL Error Was Reported
Autopilot.dll WIL Error Was Reported
Autopilot.dll WIL error was reported.
HRESULT: 0x80070491
File: onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp, line 128
Message: NULL

Cum rezolvi Autopilot.dll WIL Error Was Reported

Eroarea poate sa fie generata din mai multe cauze, motiv pentru care rezolvarea ei este mai complicata uneori. O sa incepem cu ce este mai simplu si mai la indemana utilizatorului.

Windows Update / Windows Insider Program

Sunt situatii in care eroarea apare unui update de Windows, in special pe calculatoarele care sunt inrolate in Windows Insider Program. Tot cu un update poate fi rezolvata si totul sa functioneze la fel ca inainte. Windows Update.

Mergi in Windows Settings → Windows Update si verifica daca sunt noi acualizari disponibile.

Windows Update in Windows 11
Windows Update in Windows 11

In scenariul in care esti convins ca eroarea Autopilot.dll a aparut in urma unei actualizari recente, poti aduce sistemul la starea dinaintea ultimelor actualizari.

Mergi pe Windows 11 la: Settings → System → Recovery → Go Back. Urmeaza pasii pentru restore.

Windows 11 System Recovery
Windows 11 System Recovery

Este foarte probabil ca dupa aceasta operatiune, Autopilot.dll WIL Error Was Reported sa dispara.

Dezactiveaza RAM Overclocking (XMP)

Overclockarea memoriei RAM prin XMP (Extreme Memory Profile) poate crea instabilitate sistemului si in unele scenarii a dus la eroarea Autopilot.dll. In ciuda faptului ca este o metoda de overclock agreata de producatorii de memorii RAM. In plus, din cauza activarii acestei caracteristici unii utilizatori au intampinat eroarea si dupa reinstalarea totala a sistemului de operare.

Daca a activat altcineva XMP, poti dezactiva aceasta caracteristica din UEFI sau BIOS.

Fix Windows System Image

Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) este un utilitar Windows ce poate fi rulat din Command Prompt sau Windows PowerShell. Acesta ajuta la identificarea erorilor si fisirelor corupte ale imaginii sistemului de operare Windows.

DISM suporta trei opratiuni pe Windows 10 si Windows 11:

  • CheckHealth : Operatiunea ajuta la idendificarea oricarui tip de corupere in interiorul fisierelor locale. Este o operatiune de verificare, care nu efectueaza reparatii in cazul detectarii de fisiere corupte.
  • ScanHealth : Efectueaza o scanare avansata a imaginii sistemului Windows si raporteaza eventualele erori si anomalii.
  • RestoreHealth : Scaneaza si repara automat cele mai comune probleme descoperite pe Windows 11. Poate fi o rezolvare pentru Autopilot.dll WIL error was reported.

Deschide Command Prompt cu drepturi administrative si executa pe rand comenzile de mai jos:

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

In cazul in care vor fi detectate fisiere cu probleme, acestea vor fi inlocuite cu fisiere descarcate automat de pe serverul de actualizari al Windows. Procesul poate dura cateva minute si uneori o sa aveti impresia ca a ramas blocat. Trebuie sa-i dati timp.

Daca ati incercat toate metodele de mai sus, dar eroarea persista, va rugam sa ne lasati comentarii pentru a incerca sa gasim impreuna rezolvarea.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Windows How-To » Autopilot.dll WIL Error Was Reported – Fix Windows 11
Leave a Comment