(FIX Outlook Error) Task ‘mail.domeniu.com – Receiving’ reported error (0x800CCC92) : ‘Your e-mail server rejected your login.

0x800CCC92, este un cod de eroare intanit atunci cand dorim sa expediem (POP3 / SMTP) sau sa primim (POP3 / IMAP) mesaje pe Microsoft Outlook (raportat pe Outlook 2003, insa este valabil pe toate versiunile).
Desi Microsoft plaseaza aceasta eroare ca fiind o problema tipica a Express,  cauzata de Microsoft Exchange 2000 Server si rezolvabila cu update la Exchange 2000 Server Service Pack 2 (KB309216),  zilele acestea am intalnit codul de eroare si in alte circumstante:

Task ‘mail.numedomeniu.com – Receiving’ reported error (0x800CCC92) : ‘Your e-mail server rejected your login. Verify your user name and password in your account properties. Under Tools, click E-mail accounts. The server responded: -ERR Authentication failed.’

In acest caz, eroarea a aparut in timpul unui task, cand in timp ce se expediau mesaje, conexiunea la internet a fost intrerupta, iar in urma reconectarii, IP-ul Internet a fost schimbat (IP dinamic). Clientul Outlook Office a continuat sa trimita restul de mesaje catre serverul de e-mail, insa a fost returnat mesajul de eroare de mai sus. User / Parola incorecta. Microsoft Outlook Office
Rezolvarea acestei erori nu sta nicidecum in setarile Outlook Office, ci in setarile de siguranta / securitate ale serverul de e-mail prin care se face expedierea.
Majoritatea web / mail serverelor au ca masura de securitate impotriva "spargatorilor de parole", cPHulk Brute Force Protection (). In configuratia default a BFD, pentru protectia logarilor invalide pe e-mail, nu este permis task-ul pe un cont de e-mail de la doua IP-uri in acelasi timp.
Daca in cazul unui task activ, conexiuea la internet a fost intrerupta si daca IP-ul se schimba dupa reconectare, este indicat sa opriti trimiterea/receptionarea de e-mail-uri pentru a evita aceasta situatie. Odata aparuta eroarea de logare 0x800CCC92, rezolvarea va sta numai la administratorul serverului de e-mail. Acesta va avea usoara sarcina de a debloca contul dvs. de e-mail.

The server responded: -ERR 0x800CCC92 Authentication failed.

(FIX Outlook Error) Task ‘mail.domeniu.com – Receiving’ reported error (0x800CCC92) : ‘Your e-mail server rejected your login.

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment