Refresh & Reset PC, doua noi caracteristici ale Windows 8

Sunt destule cauze pentru o functionare defectuasa a unui sistem de operare Windows, printre cele mai des intalnite fiind modificarea intentionata (sau neintentionata) a setarilor default ale sistemului (si aici ma refer la registri sau fisiere de sistem), virusarile si instalarea/dezinstalarea diverselor aplicatii (in special a celor cu developer necunoscut sau nerecunoscut de sistem). Rezolvarea pentru situatiile de acest gen consta de cele mai multe ori intr-o reparare (System Repair), care necesita DVD-ul sistemului de operare, sau o reinstalare de sistem.

In Windows 8 utilizatorii vor avea mai multe optiuni de reparare a sistemului, deoarece Microsoft i-a adaugat acestuia doua noi feature-uri foarte interesante, si anume Refresh PC si Reset PC.

win8-general-settings

Optiunea Refresh PC, accesibila din Control Panel > General, poate fi folosita ori de cate ori sistemul reactioneaza greoi, se blocheaza des sau afiseaza constant mesaje de eroare. Folosind aceasta optiune, utilizatorii Windows 8 vor putea reveni la setarile default ale sistemului (restaurare registri si fisiere de sistem) fara ca fisierele personale si setarile de personalizare sa fie afectate. De asemenea, aplicatiile instalate din App Store vor fi pastrate, insa celelalte aplicatii third-party (care nu au fost instalate odata cu sitemul de operare sau nu au fost instalate din App Store) vor fi sterse.

refresh-win8

Optiunea Reset PC reseteaza Windowsul la setarile din fabrica, adica este echivalentul unei reinstalari curate a sistemului (va fi restaurata starea sistemului imediat dupa instalare), iar toate aplicatiile instalate de utilizator (fie ca sunt din App Store sau nu) si fisierele personale vor fi sterse.

reset-win8

Reset PC poate fi accesta tot din Control Panel > General si poate fi de real ajutor in cazurile in care iti schimbi serviciul si vrei sa lasi curat in urma ta sau ti-ai schimbat computerul si intentionezi sa-l vinzi/donezi/faci cadou pe cel vechi.

STEALTH SETTINGS – Refresh & Reset PC, two new features of Windows 8

Stealth

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Articles

/ / / /
Tags: / / / / / / / / / /
Back to top button