“Reset This PC” in Windows 10 si Windows 11 – Bug la stergerea datelor OneDrive

La versiunile mai vechi de Windows, stergerea totala a sistemului de operare prin formatare si reinstalarea de zero a sistemului de operare era singura varianta prin care un PC putea fi “resetat”.
Odata cu Windows 10, Microsoft a introdus “Reset This PC“. O optiune perfecta atunci cand dorim sa stergem absolut toate datele pe un PC si sa-l aducem la starea initiala la care a fost imediat dupa instalarea sistemului de operare. Fara aplicatii instalate si fara fisiere personale. Teoretic toate aceste trebuie sa fie sterse atunci cand alegem sa resetam total sistemul de operare Windows. Reset Windows PC.

Optiunea de resetare a PC-ului o folosim de cele mai multe ori atunci cand se pare ca ceva nu mai functioneaza normal sau am facut niste modificari in sistem pe care nu mai stim cum sa le aducem la starea initiala.
Reset This PC” este optiune utilizata si cand dorim sa oferim laptopul / PC altcuiva sau vrem sa-l vindem. Este totusi o problema. Conform paginii oficiale a Microsoft de “Probleme cunoscute in Windows 10 si Windows 11“. optiunea “Reset This PC” nu sterge deloc sau sterge partial datele salvate in OneDrive. Deci noul posesor la care ajunge PC-ul sau laptopul ar putea avea acces la datele posesorului precedent. Lucru care sigur nu este de dorit.

Cum resetam un PC sau laptop pe care dorim sa-l vindem sau sa-l oferim altei persoane?

Procesul de restare este simplu, dar inainte de a face acest lucru, sa va asigurati ca toate datele personale de care mai aveti nevoie, au fost salvate pe un unitate de stocare externa sau intr-un serviciu de cloud (OneDrive, DropBox, iCloud..).

Revenind putin la problema de mai sus, inainte de restare este foarte indicat sa va deconectati contul de OneDrive de pe Windows, iar mai apoi stergeti manual fisierele care au fost descarcate local. Acestea din urma fiind cele pe care bug-ul prezent in multe versiuni de Windows 10 si Windows 11, nu le sterge prin optiunea “Reset This PC“.

Dupa ce deconectam contul de OneDrive iar fisierele locale au fost sterse, mergem in Windows Settings la optiunea “Reset This PC”. Aceasta o gasim in meniul: “System” → “Recovery” → “Reset this PC” (sub Recovery options).

Reset This PC
Reset This PC

Pe “Reset this PC” avem doua optiuni:

  1. Keep my files – optiune care sterge aplicatiile si setarile Windows, dar fara a sterge fisierele personale.
  2. Remove everything – sterge toate setarile, aplicatiile si fisierele personale.
Reset PC Options

Daca sunteti in scenariul in care doriti sa oferiti altei persoane PC-ul sau sa-l vindeti, cea de-a doua optiune este recomandata.

Urmati pasii de resetare totala a PC-ului cu stergerea setarilor, aplicatiilor si fisierelor personale.

Afectate de aceasta problema care impiedica stergerea fisierelor personale OneDrive descarcate local, sunt versiunile Windows 10 20H2, Windows 10 21H2, Windows 10 21H1, Windows 11 21H2 si Windows 11 21H2.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Windows How-To » “Reset This PC” in Windows 10 si Windows 11 – Bug la stergerea datelor OneDrive

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR