HP HotKey UWP Service – RAM / CPU Usage

HP este unul dintre cei mai mari producatori de laptop-uri si PC-ul. Laptop-urile HP sunt folosite pe scara larga atat de simpli utilizatori care nu lucreaza intens, cat si pentru business.
In ultima perioada, tot mai multi utilizatori se plang de faptul ca desi au PC-uri foarte performante, un update de driver Windows 11 pentru HP HotKey UWP Service, a facut sa creasca semnificativ consumul de memorie RAM si CPU.

Un proprietar de laptop HP se plange ca dupa update-ul de driver, HP HotKey UWP Service consuma aproximativ 50GB RAM dintr-un total de 64GB. Este un consum de RAM enorm de mare si pentru un program de editare 3D.

Ce este HP HotKey UWP Service?

Asa cum se poate intelege si din numele acestuia, HP HotKey UWP Service este un driver care asigura functiile speciale de pe tasta “Fn“. Mai exact, tastele cu functii de la F1 la F12 pot indeplini si alte functii atunci cand este tinuta apasata si tasta “Fn”. Se poate schimba volumul sunetului, luminozitatea ecranului, se poate pune laptop in modul sleep, intensitatea luminii de la tastatura.

HP HotKey UWP Service pe Windows 11 si Windows 10

Problema consumului excesiv de memorie a inceput inca din iunie 2021 pentru utilizatorii care foloseau Windows 11, in timp ce pe Windows 10 nu s-a raportat un consum excesiv de RAM.
La inceputul lui 2022, numarul utilizatorilor care s-au plans pe forumuri de aceasta problema, a crescut semnificativ si au aparut chiar si cativa posesori de laptop-uri HP cu Windows 10 care spun ca serviciul HP HotKey UWP Service a inceput sa consume nejustificat de multe resurse.

La data publicarii acestui articol, reprezentantii HP au spus doar ca driver-ul a fost eliminat din Windows Update si ca lucreaza pentru o remediere cat mai repede a acestei probleme care afecteaza un numar enorm la laptop-uri HP din intreaga lume. Mai ales ca foarte multi utilizatori au trecut de la Windows 10 la Windows 11.

Cum facem ca serviciul HP HotKey UWP sa nu mai consume multa memorie RAM?

HP HotKey UWP este un serviciu care porneste automat la deschiderea laptop-ului. Identificarea acestuia in Windows Services si trecerea lui pe “Automatic” pe “Delayed start” sau pe “Disabled“, ar putea fi o rezolvare. Mai ales daca nu folositi aceste combinatii de taste cu “Fn”.
Lansam Services.msc, identificam HP HotKey UWP Service, click dreapta pe el, apoi la “Properties” schimbam “Startup type:” in “Manual“, “Disabled” sau “Automatic (Delayed Start)“. Gasiti la acest link o metoda similare: aici.

O alta metoda este sa oprim serviciul din Task Manager. Il identificam in lista de servicii si-i intrerupem activitatea. Aceasta operatiune va fi nevoie sa o facem de fiecare data cand deschidem laptop.

Sa speram ca cei de la HP vor veni cu o solutie intr-un viitor update al Microsoft Windows 11, in care HP HotKey UPW Service sa nu mai consume nejustifcat de multa memorie RAM.

How to » Task Manager » HP HotKey UWP Service – RAM / CPU Usage

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment